NavMenu

Neizvjestan projekat "Agroindustrijske zone" u Gradišci?

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 25.02.2014. 16:07
Komentari
Podeli
Projekt menadžer u Agenciji za lokalni razvoj u Gradišci Nenad Kesić upozorio je danas (25. februar 2014.) da je doveden u pitanje rad ove agencije i njenog projekta "Agroindustrijske zone" u Novoj Topoli.

Kesić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas je na konferenciji za novinare iznio niz optužbi na račun Upravnog odbora (UO) Agencije za lokalni razvoj, kao i na izvještaj nezavisnog revizora o finansijskim izvještajima Agencije za 2012. godinu.

On je istakao da je, prema mnogim parametrima, Agencija za lokalni razvoj u Gradišci najuspješnija u Republici Srpskoj, ali da "postoji organizovana grupa za uništenje agencije i Agroindustrijske zone u Novoj Topoli".

- Tu organizaciju čine sadašnji UO Agencije za lokalni razvoj, koji za deset sjednica, održanih na tajnim lokacijama, nije donio nijednu preporuku za unapređenje rada Agencije. To je neshvatljivo - rekao je Kesić.

On je dodao da će na optužbe koje je iznio Upravni odbor i na netačne navode nezavisnih revizora biti odgovoreno krivičnim prijavama.

- Radimo bez plata 10 mjeseci i žalili smo se inspekciji rada. Tražili smo i budžetsku inspekciju za prošlogodišnji rebalans i ovogodišnji opštinski budžet. Imamo i dokaze da je izvještaj nezavisnog revizora netačan, osim jedne primjedbe u vezi sa našim potraživanjima - rekao je Kesić.

On je najavio da će na sjednici Skupštine opštine zatražiti da se sagledaju sve moguće posljedice i da ne želi da zbog opstruisanja rada Agencije i "Agroindustrijske zone" štete trpe investitori i budžet opštine.


Kesić je naveo da je u ovoj godini planirano da se u "Agroindustrijsku zonu" investira 3,5 mil KM, te da se započne nekoliko projekata unutar zone, kao što je izgradnja veletržnice.

- Primili smo novi zahtjev za kupovinu građevinskog zemljišta u zoni, a za dan-dva očekujemo još jedan zahtjev iz Holandije za kupovinu 30 hektara zemljišta, gdje bi se prebacila jedna kompletna proizvodnja iz Holandije - dodao je Kesić.

O Agenciji za lokalni razvoji u Gradišci i "Agroindustrijskoj zoni", čiji je idejni tvorac ova agencija, biće raspravljano u petak, 28. februara, na redovnoj sjednici Skupštine opštine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.