Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 25.02.2014.| 16:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Neizvjestan projekat "Agroindustrijske zone" u Gradišci?

Projekt menadžer u Agenciji za lokalni razvoj u Gradišci Nenad Kesić upozorio je danas (25. februar 2014.) da je doveden u pitanje rad ove agencije i njenog projekta "Agroindustrijske zone" u Novoj Topoli.

Kesić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas je na konferenciji za novinare iznio niz optužbi na račun Upravnog odbora (UO) Agencije za lokalni razvoj, kao i na izvještaj nezavisnog revizora o finansijskim izvještajima Agencije za 2012. godinu.

On je istakao da je, prema mnogim parametrima, Agencija za lokalni razvoj u Gradišci najuspješnija u Republici Srpskoj, ali da "postoji organizovana grupa za uništenje agencije i Agroindustrijske zone u Novoj Topoli".

- Tu organizaciju čine sadašnji UO Agencije za lokalni razvoj, koji za deset sjednica, održanih na tajnim lokacijama, nije donio nijednu preporuku za unapređenje rada Agencije. To je neshvatljivo - rekao je Kesić.

On je dodao da će na optužbe koje je iznio Upravni odbor i na netačne navode nezavisnih revizora biti odgovoreno krivičnim prijavama.

- Radimo bez plata 10 mjeseci i žalili smo se inspekciji rada. Tražili smo i budžetsku inspekciju za prošlogodišnji rebalans i ovogodišnji opštinski budžet. Imamo i dokaze da je izvještaj nezavisnog revizora netačan, osim jedne primjedbe u vezi sa našim potraživanjima - rekao je Kesić.

On je najavio da će na sjednici Skupštine opštine zatražiti da se sagledaju sve moguće posljedice i da ne želi da zbog opstruisanja rada Agencije i "Agroindustrijske zone" štete trpe investitori i budžet opštine.

Kesić je naveo da je u ovoj godini planirano da se u "Agroindustrijsku zonu" investira 3,5 mil KM, te da se započne nekoliko projekata unutar zone, kao što je izgradnja veletržnice.

- Primili smo novi zahtjev za kupovinu građevinskog zemljišta u zoni, a za dan-dva očekujemo još jedan zahtjev iz Holandije za kupovinu 30 hektara zemljišta, gdje bi se prebacila jedna kompletna proizvodnja iz Holandije - dodao je Kesić.

O Agenciji za lokalni razvoji u Gradišci i "Agroindustrijskoj zoni", čiji je idejni tvorac ova agencija, biće raspravljano u petak, 28. februara, na redovnoj sjednici Skupštine opštine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.