NavMenu

Dvadeset najboljih studenata medicine dobilo posao u Banjoj Luci

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 19.02.2014. 14:11
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

Najboljim studentima Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci, koji su diplomirali u prošloj godini, danas je ponuđeno zaposlenje u Kliničkom centru, Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", Fondu zdravstvenog osiguranja i Medicinskom fakultetu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija istakao je da je ovo izuzetno značajno za Srpsku, jer dokazuje da postoje institucije koje najkvalitetnijem kadru nude posao i time ih podstiču da ostaju u Srpskoj.

- Nadam se da će ovo biti praksa i na drugim visokoškolskim ustanovama i da na ovaj način šaljemo najljepšu poruku mladim ljudima da se rad isplati i da društvo prepoznaje kvalitet - rekao je Mutabdžija novinarima u Banjoj Luci.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milan Latinović naglasio je da studenti koju su sa najboljim ocjenama završili ovaj jako zahtjevan fakultet imaju mogućnost da se zaposle i nastave sa usavršavanjem u najvećim i najprestižnijim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

- Ovo je od 2007. godine praksa koju podržava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite. Do sada je na ovaj način zaposleno oko 70 doktora medicine. Zadovoljstvo mi je reći da od tih studenata generacije već imamo kolege koje su završile specijalizaciju - naveo je Latinović.

Prema riječima dekana Medicinskog fakulteta Milana Skrobića, posao će danas dobiti 20 najboljih studenata. Osim prvobitno planiranih 16, posao će dobiti još četvoro najboljih studenata.

- Na ovaj način stimulišemo naše studente da znaju da ako su najbolji u svojim generacijama, odmah će dobiti posao. Ovi mladi ljudi potpisaće ugovore na određeno vrijeme i, ukoliko pokažu interesovanje i kvalitet, biće primljeni za stalno i dobiti specijalizaciju od Ministarstva zdravlja - napomenuo je Skrobić.

On je istakao da Republika Srpska ima najmanje ljekara po broju stanovnika u okruženju, te da analize pokazuju da će sadašnjim trendom školovanja kadrova, tek 2030. godine imati odgovarajući broj ljekara na broj stanovnika, prema standardima Evropske unije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.