Izvor: Beta | Četvrtak, 11.07.2013.| 16:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Delhaize" rasprodao sve u Crnoj Gori - Nema povlačenja iz BiH

Belgijska kompanija "Delhaize Group" objavila je danas da je postigla dogovor sa kompanijom "Expo Commerce" ("Expo") o prodaji 25 prodavnica pod formatima "Maxi", "Mini Maxi" i "Tempo" u Crnoj Gori.

"Delhaize Group" je tako prodala sve objekte koje ima u Crnoj Gori. U 2012. godini ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 mil EUR prihoda. "Expo" je distributer najvećih brendova robe široke potrošnje. "Delhaize" i "Expo" će raditi pod dogovorom o franšizingu i zadržaće "Maxi", "Mini Maxi" i "Tempo" kao imena radnji.

Očekuje se da se transkacija završi u četvrtom kvartalu 2013.godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala.

Američka banka Merrill Lynch je bila ekskluzivni savetnik "Delhaize Group" za ovu transakciju.

Kako je rečeno agenciji Beta, "Delhiaze group" je u Crnoj Gori prodao lanac "maksi" i "tempo" prodavnica jer je dobio "primamljivu ponudu", ali to ne znači početak izlaska iz jugoistočne Evrope.

Kako ističu u "Dehlaize"-u, "kompanija ostaje u regionu i još više će se fokusirati na osvajanje liderske pozicije u zemljama u kojima posluje".

Dodaje se da "Dehlaize" u ovom trenutku ne planira da proda "operacije u Bosni i Hercegovini " i da je na tom tržištu posvećen povećanju profitabilnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.