NavMenu

U Velikoj Kladuši otvoren Ured za regionalnu saradnju Evropskog pokreta u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 02.07.2013. 12:06
Komentari
Podeli

U prostorijama Općine Velika Kladuša juče je svečano otvoren Ured za regionalnu saradnju – Kantonalni ured Evropskog pokreta u BiH za Unsko-sanski kanton, objavljeno je na sajtu kladusa.net

Ured Evropskog pokreta zajednički su otvorili načelnik općine Velika Kladuša, Edin Behrić, predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, i ambasador Republike Austrije u BiH, Donatus Kock. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Četvrte Policijske uprave Velika Kladuša, Šero Družić.

Ovo je peti ured Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, koji je specifičan po tome što je prvi ured za regionalnu saradnju, tako da će se, prema riječima Predraga Praštala, iz Velike Kladuše i Unsko-sanskog kantona koordinirati sve aktivnosti Evropskog pokreta prema Republici Hrvatskoj, Srbiji, te ostalim zemljama okruženja.

Koordinator aktivnosti Evropskog pokreta u ime Općine Velika Kladuša biće Enes Halilović, a prva aktivnost Kantonalnog Ureda Evropskog pokreta biće organizacija zajedničkog sastanka svih načelnika Unsko-sanskog kantona u Velikoj Kladuši, kako bi Evropski pokret u BiH i Općina Velika Kladuša ponudili ostalim općinama Kantona partnerstvo u cilju da kao jedan snažan tim zajednički djeluju u procesu evropskih integracija.

Također, planirana je i posjeta načelnika Behrića i predsjednika Praštala gradovima partnerima Evropskog pokreta, Subotici i Zagrebu, radi uspostave konkretnije regionalne saradnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.