NavMenu

Blokiran račun grada Doboja

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 05.06.2013. 15:53
Komentari
Podeli

DobojDoboj

Račun grada Doboja je blokiran jer Zemljoradnička zadruga "Bosnakoop" na osnovu sporazuma iz 2000. godine traži da joj budu izmirena potraživanja u iznosu od oko milion KM

Miroslav Ristić, punomoćnik "Bosnakoopa", izjavio je da je Okružni privredni sud Doboj donio rješenje o izvršenju po prijedlogu "Bosnakoopa", a na osnovu sporazuma koji su još 2000. godine potpisali opština Doboj i Zemljoradnička zadruga, te da je trenutno račun grada blokiran.

Prema tom sporazumu, kazao je Ristić, Zadruga je opštini ustupila poljoprivredno zemljište u Kotorskom, u kojem je kasnije sagrađeno izbjegličko naselje Trnovo polje, a zauzvrat je dobila novac i poslovne prostore u centru Doboja na korištenje u periodu dužem od 900 mjeseci.

Sporazumom sa opštinom bilo je predviđeno da "Bosnakoop" bude obeštećen za oko 1.500.000 KM, i to tako da opština Zadruzi da 150.000 KM u novcu, a ostatak je trebalo da izmiri dugoročnim zakupom na poslovne prostore.

Dogovor između opštine i "Bosnakoopa" je funkcionisao do prošle godine, kada je grad odlučio da proda poslovne prostore koje je koristila Zadruga.

Pošto je opština "Bosnakoopu" svojevremeno isplatila 150.000 KM, dio ukupnog obeštećenja se sa 1,5 mil KM smanjio na oko 1,4 mil KM.

- Taj iznos će biti manji, do milion KM, jer od tog iznosa treba odbiti dio vremena u kojem je Zadruga već koristila te prostore - rekao je Ristić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.