NavMenu

"Komunalno Brčko" nastavilo trend smanjenja gubitaka električne energije

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.04.2013. 09:52
Komentari
Podeli

JP "Komunalno Brčko" je i u 2013. godini zabilježilo značajan trend smanjenja gubitaka u isporuci električne energije. U prvom kvartalu 2013. godine, gubici su iznosili 15,76 %, dok su u istom periodu 2012. godine iznosili 16,56 %, saopšteno je iz tog preduzeća.

Od osnivanja javnog preduzeća se bilježi smanjenje gubitaka iz godine u godinu, te su tako gubici električne energije 2008. godine bili 19,87 %, 2009. godine 16,99%, 2010. godine 15,12 %, 2011. godine 14,39%, te 2012. godine 14,24 %.

Gubici električne energije prije formiranja "Komunalnog Brčko su bili su oko 25%. Nakon osnovivanja 2008. godine već je u prvoj godini poslovanja uspjelo je smanjiti gubitke za više od 4 %, te ih na kraju godine dovesti na nivo 19,87%.

Detaljnim planiranjem i realizacijom aktivnosti na smanjenju gubitaka električne energije, trend smanjenja nastavljen je i u 2013. godini.

- Značajno smanjenje gubitaka u proteklih pet godina je i rezultat unapređenja sistema snabdijevanja električnom energijom, gdje je JP "Komunalno Brčko" izvršilo obnovu više dionica dalekovoda, uradilo 15 novih trafostanica, postavilo više od 1.000 novih stubova na nisko-naponskoj i visoko-naponskoj mreži, zamijenjen veliki broj transformatora, poboljšana gradska rasvjeta- navedeno je u saopštenju.

Takođe, "Komunalno Brčko" je provelo sve potrebne aktivnosti kako snabdijevanje građana Brčko distrikta BiH električnom energijom ne bi bilo ugroženo. Državna regulatorna agencija za električnu energiju BiH je dodijelila JP "Komunalno Brčko" licencu za distribuciju i snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH, te je Ugovor o nabavci električne energije za 2013. godinu za područje Brčko distrikta BiH je potpisan sa Elektroprivredom Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.