NavMenu

Premijerno izvedena predstava "Helverova noć" u prijedorskom pozorištu

Izvor: eKapija Subota, 13.04.2013. 10:42
Komentari
Podeli

Predstava "Helverova noć" po tekstu Ingmara Vilkvista i u režiji Radenka Bilbije premijerno je izvedena u četvrtak (11. april 2013. godine) u Pozorištu Prijedor. Trećoj premijeri u 60. jubilarnoj sezoni ove pozorišne kuće prisustvovali su i ministri u Vladi Republike Srpske Goran Mutabdžija i Lejla Rešić, saopšteno je na sajtu Grada Prijedora.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš nije krio zadovoljstvo kranjim rezultatom višemjesečnog rada na ovoj predstavi za koju očekuje da će se igrati na scenama drugih kuća u Republici Srpskoj i BiH, kao i izvan njihovih granica.

- Reakcije publike u prepunoj sali samo su potvrda da smo dobro uradili ovaj posao- dodao je Baroš.

Glumica Mirela Predojević rekla je da je sa svojim kolegom Deanom Batozom na sceni pokušala prenijeti zamisao režisera i njegovo viđenje ovog dramskog teksta.

- Mislim da smo na pravi način pristupili publici koje se predstava najviše tiče jer govori o ljudima koji su osuđeni samo zato što su drugačiji i o tome kako se dobro i zlo brzo smjenjuju- navela je Predojevićeva.

Glumac Dean Batoz rekao je da je rad na predstavi bio je i fizički i mentalno zahtjevan, ali da je pozitivna atmosfera u ekipi koja je na njoj radila doprinijela da posao na kraju bude veoma kvalitetno urađen što je potvrdila i publika svojim velikim aplauzom.

Autor teksta Ingmar Vilkvist, uputio je srdačne pozdrave režiseru, glumcima i rukovodstvu ove kuće povodom ove premijere.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.