NavMenu

Janja Bojanić na čelu Instituta za javno zdravstvo Srpske

Izvor: Nezavisne novine Subota, 23.03.2013. 10:09
Komentari
Podeli

Vada Republike Srpske imenovala je Janju Bojanić za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske. Bojanićeva je na ovu dužnost imenovana umjesto Slobodana Stanića koji sada obavlja dužnost ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Ona je u Institutu bila na mjestu načelnika Službe za epidemiologiju.

Institut za javno zdravstvo je visoko specijalizovana zdravstvena ustanova čiji je obim rada i djelatnosti propisan Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, te koja djeluje na području cijele Republike Srpske, a nerijetko i šire.

Svoju djelatnost Institut obavlja preko svojih šest jedinica koje se nalaze u Banjaluci, Doboju, Trebinju, Istočnom Sarajevu, Foči i Zvorniku.

Institut obavlja niz djelatnosti i aktivnosti od globalnih, kao što je praćenje i analiziranje cijelog zdravstvenog sektora Republike Srpske i učestvovanja u izradama strategija i zakonske regulative iz oblasti zdravstva, do obrade kliničkih i nekliničkih uzoraka i njihovih mikrobioloških, epidemioloških, radioloških i fizičko-hemijskih analiza.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.