NavMenu

U BiH namešteno sedam fudbalskih mečeva?

Izvor: eKapija Srijeda, 06.02.2013. 12:07
Komentari
Podeli

Britanski "Gardijan", italijanski "Gazeto delo sport" i američki "CNN" tvrde da je od 380 namještenih fudbalskih mečeva u Evropi, koje je otkrio Evropol, sedam odigrano na teritoriji BiH. Domaći fudbalski savez, sa druge strane, nema informacija o spornim utakmicama, piše Press RS.

Čelnici Evropske policije održali su u ponedeljak (4. februar 2013. godine) šokantnu konferenciju za novinare, na kojoj su javnosti prezentovali nevjerovatne brojke po kojima je čak 680 susreta u svetu namješteno. Na Starom kontinentu sporno je njih čak 380, od kojih je sedam, prema navodima pomenutih medija, odigrano u BiH.

Direktor Sektora za takmičenje pri FS BiH Elmir Pilav izjavio je da se Evropol nije obraćao krovnom bh. savezu.

- Na našu adresu još nije stigao nikakav dopis, tako da ne mogu da govorim da li zaista postoji sumnja u regularnost domaćih utakmica. Istina, delegacija FS BiH je već nekoliko dana u Sloveniji, međutim siguran sam da bismo bili obavešteni u slučaju da nas je kontaktirao Evropol - bio je jasan Pilav.

Direktor Sektora za takmičenje poručio je da Fudbalski savez BiH u potpunosti podržava borbu protiv nečasnih radnji.

- Afere sa klađenjem su globalni problem i mi želimo da doprinesemo njegovom rešavanju. Spremni smo da pomognemo, na raspolaganju smo svim nadležnim institucijama i uradićemo ono što se od nas bude tražilo - dodao je Elmir Pilav.

Strani mediji navode da je najviše evropskih susreta namješteno u Turskoj - 79, zatim slede Njemačka (70), Švajcarska (41), Finska (32), Mađarska (20), Belgija (19), Hrvatska (18), Austrija (16), te Slovenija, koja je kao i BiH na "koti sedam". Zanimljivo, Srbija se ne spominje u ovom kontekstu.

Evropska javnost je posebno šokirana činjenicom da su namještena i dva duela Lige šampiona, od kojih je jedan odigran na Ostrvu. Spekuliše se da se radi o famoznoj utakmici između Čelsija i Barselone (1:1), na kojoj je sudija Tom Hening Evrebo drastično oštetio "plavce". Kao ostali potencijalno dogovoreni mečevi spominju se dueli Liverpul - Real Madrid 4:0, Totenhem - Inter 3:1, Čelsi - Napoli 4:1 i Liverpul - Debrecin 1:0.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.