NavMenu

Raspisan tender za izbor izvođača radova na graničnom prelazu Bijača

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.12.2012. 09:52
Komentari
Podeli

Granični prelaz BijačaGranični prelaz Bijača

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH raspisala je međunarodni tender za izbor izvođača radova na graničnom prelazu Bijača, preko kojeg bi BiH od 1. jula 2013. godine trebalo da izvozi robu u Hrvatsku, odnosno Evropsku uniju, prenosi Oslobođenje.

Tender je objavljen u utorak (25. decembar 2012.godine) u Službenim novinama BiH, a prema njemu, potencijalnim izvođačima radova je ostavljen rok od 40 dana da pošalju svoje ponude. Portparol UIO BiH Ratko Kovačević kaže kako se očekuje da će komisija za izbor najbolje ponude svoj posao uraditi u najkraćem roku kako bi radovi krenuli što prije.


Ipak, postoji opravdana zabrinutost zbog realne mogućnosti da će biti žalbi na tender čije provođenje se očekuje do polovine februara. Ako se zbog žalbe procedura otegne, granični prelaz Bijača, jedan od malobrojnih koji su našoj zemlji odobreni za izvoz u EU neće biti završen do 1. jula 2013, kada Hrvatska postaje dio evropske porodice.

I dok traje procedura za izbor izvođača radova, Ministarstvo prometa i komunikacija BiH još nije dobilo modifikovanu projektnu dokumentaciju za granični prelaz Bijača, koju su joj trebali dostaviti licencirani kooperanti Instituta za građevinarstvo Hrvatske. Pomoćnik ministra prometa i komunikacija Izet Bajrambašić pojasnio je da je do dileme oko toga da li kooperanti IGH-a imaju licencu došlo jer je Ministarstvo prostornog uređenja FBiH promijenilo jednu uredbu.

- Tom Ministarstvu smo uputili pismo kojim tražimo da razmotre da li je retroaktivno gledanje uredbe po pravilu. Očekujemo njihov odgovor i rješavanje problema na najjednostavniji način - rekao je Bajrambašić, dodajući kako je, ipak, najvažnije to da je UIO BiH mogla bez problema raspisati tender za izbor izvođača radova.

Foto: www.oslobodjenje.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.