NavMenu

Rekordni profit fabrike municije "Igman" - Poslovanje koče dugovi za struju

Izvor: Tanjug Četvrtak, 20.12.2012. 15:43
Komentari
Podeli

Fabrika municije "Igman" završava ovu godinu sa realizovanim ugovorom od 38 mil USD, ali i nemogućnošću da pokrije račune za električnu energiju, kao i osiguranje radnicima. Fabrika je ovih dana okončala obaveze iz ugovora koji predstavlja njen najveći finansijski uspjeh u istoriji.

Direktor privrednog društva "Igman" Džahid Muratbegović izjavio je za Fenu da je ovogodišnji prihod od 70 mil USD postignut sa 805 radnika.

- Fabrika "Igman" je sklopila ugovore za oko 30% proizvodnje i u 2013. godini. Specifičnost proizvodnje ne dozvoljava klasični marketing, pa se na tom planu očekuje još više angažovanje nadležnih državnih organa, posebno ambasada i odgovarajućih ministarstava - rekao je Muratbegović.

On je dodao da, iako je "Igman" jedna od najvećih fabrika namjenske proizvodnje u regionu, poteškoće u plaćanju električne energije, penzijskog i zdravstvenog osiguranja se ne mogu pokriti iz tekućeg poslovanja, pa u tome ovih dana očekuju obećanu pomoć Vlade BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.