NavMenu

Ugovoreno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću - projekat od 11 miliona eura

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.12.2012. 18:34
Komentari
Podeli

U petak, 07.12.2012 načelnik Opštine Bihać, Emdžad Galijašević, potpisao je ugovor s predstavnicima njemačko-italijanskog konzorcija, koga čine "Pfeiffer" iz Njemačke i "EMIT" iz Italije o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Vrijednost investicije je oko 11 miliona eura, a puštanje u rad se očekuje marta 2015. godine.

Opština Bihać ovaj projekat realizuje u saradnji s njemačkom KfW bankom, kao i predstavnicima Evropske unije, putem IPA fondova i Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH. IPA fondovi obezbeđuju oko 3 miliona eura, a Fond za zaštitu okoliša FBiH oko 5,9 miliona maraca, dok će opština u narednom budžetu planirati 4,5 miliona maraka za nastavak projekta.

Postrojenje će se graditi na području Velhova, uz radove na postavljanju dijelova kanalizacione mreže u naseljima Jezero-Privilica, Hatinac, Ozimice, Ružica, Prekounje, Kamenica - Vrkašić i Bakšaiš-Kralje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.