NavMenu

Predano na korištenje košarkaško igralište u Bosanskoj Otoci

Izvor: eKapija Petak, 05.10.2012. 13:10
Komentari
Podeli

Na svečan način, u prisustvu velikog broja učenika, nastavnika i članova uprave Osnovne škole "Otoka", načelnik Općine Armin Halitović je na svečan način, direktorici pomenute škole Azri Suljić, predao na upotrebu košarkaško igralište u školskom dvorištu, kojeg je Sportski savez općine zajedno sa lokalnom upravom darovao sa novim koševima, semaforom, loptama i dresovima.

Druga dimenzija svečanosti u Bosanskoj Otoci jeste iskazana obaveza da se sa ovim započne izgradnja i obnova košarkaških igrališta u svim školama i svim mjesnim zajednicama općine. Dugogodišnja bosanskokrupska ljubav prema košarci, rad i zalaganje košarkaša i uprave Košarkaškog kluba "Bratstvo" dobili su tako odgovor koji su uistinu najviše priželjkivali.

Veliki broj učenika, roditelja, sportskih radnika i trenera, nastavnika tjelesnog odgoja i građana općine Bosanska Krupa koji se amaterski bave košarkom odavno su zaslužili da se stvaranju uslova za bavljenje ovim sportom pokloni mnogo više pažnje. Predsjednik Sportskog saveza općine i Košarkaškog kluba "Bratstvo" Jasenko Šertović, na ovoj je svečanosti izjavio da je došlo vrijeme koje će košarku vratiti na velika vrata.

Košarkaški klub "Bratstvo" iz Bosanske Krupe u svojim redovima odgojio je mnogo generacija košarkaša i košarkašica, organizirao mnogo turnira i tokom rada zabilježio mnogo dobrih rezultata. Posljednjih dana posebno je oduševilo osnivanje košarkaške sekcije ovog kluba u Bosanskoj Otoci, koji već broji pedesetak članova, pa se tako odlučilo da se velika akcija na promociji i podržavanju košarke započne ovim novim koševima.

Prvi koš uspješno je ubacio općinski načelnik, a zatim je odigrana i prva utakmica u kojoj su mladi otočki košarkaši pokazali da osnove košarke već dobro poznaju i da su spremni dalje usavršavati svoje igranje. Radost koja se mogla vidjeli na licima otočke djece, prema riječima zaslužnih za svečanost u Bosanskoj Otoci, uskoro očekuje i djecu na cijeloj općini Bosanska Krupa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.