NavMenu

Cinema City: Svjetska premijera fantazijskog spektakla "Snjeguljica i lovac"

Izvor: eKapija Srijeda, 30.05.2012. 08:26
Komentari
Podeli

Špic filmske sezone nastavlja se i ove sedmice na repertoaru multiplexa Cinema City sa Svjetskom premijerom fantazijskog spektakla „Snjeguljica i lovac“ te nastavkom prikazivanja najgledanijih naslova sa američkih i svjetskih kino blagajni, komedija „Ljudi u Crnom 3“, „Diktator“ i „Sjene tame“ te stripovskog spektakla „Osvetnici“ koji je proteklog vikenda u Americi u rekordnih 23 dana prikazivanja prešao magičnu cifru od 500 miliona dolara.

Program Cinema City od 31.maja predvodi fantazijski spektakl „Snjeguljica i lovac“ (Snowhite and the Huntsman). Nakon komedije „Ogledalce, Ogledalce“ (Mirror, Mirror) koja je Svjetsku premijeru imala u Cinema City krajem marta ove godine ovo je druga visokoprofilna filmska ekranizacija jedne od najpoznatijih bajki svih vremena koju su otkrili braća Grimm još početkom 19-tog vijeka a koja je ovaj put urađena kao avanturistički spektakl u stilu „Gospodara Prstenova“.

Produkciju vrijednu preko 100 miliona dolara koja vrti specijalnim efektima najnovije generacije rediteljski potpisuje mladi britanski autor Rupert Sanders, koji se proslavio radom na vrhunskim reklamama poznatih svjetskih brandova i video igrica dok ovaj put u naslovnoj ulozi gledamo ikonu mladih 21-vijeka, zvijezdu planetarnog blockbuster serijala „Sumrak“ Kristen Stewart.

U filmu koji će svoju Svjetsku premijeru doživjeti u Cinema City dan prije otvaranja na američkim kino blagajnama u ikoničnoj ulozi zle kraljice sada gledamo južnoafričku ljepoticu i dobitnicu Oskara Charlize Theron, koju ćemo i naredne sedmice gledali u SF spektaklu „Prometej“ dok je ulogu lovca preuzeo australijski glumac Chris Hemsworth poznat kao super junak Thor iz istoimenog spektakla i planetarnog blockbustera „Osvetnici“.

U akcionoj avanturi epskih razmjera Stewart igra djevojku koja je jedina osoba u zemlji ljepša od zle kraljice. Zla vladarka želeći da je uništi šalje lovca da je ubije ali on neće smoći snage da oduzme život nevinoj djevojci, već će je obučiti da postane ratnica sposobna da digne pobunu protiv vladavine terora...

Od 31.maja Cinema City najavljuje početak pretprodaje ulaznica za Svjetsku premijeru jednog od najočekivanijih filmova godine, SF spetakla „Prometej“ (Prometheus).

Veliki britanski reditelj Ridley Scott, autor SF klasika „Alien“ i „Blade Runner“ na veliki donosi do sada neviđeni 3D spektakl u kome u naslovim ulogama gledamo Michaela Fassbendera, junaka stripovskog spektakla „X-Men: Prva generacija“, mladu Šveđanku Noomi Rapace, zvijezdu blockbustera „Sherlock Holmes: Igra sjena“ te već spomenutu Charlize Theron.

Od 07.juna u multiplexu Cinema City kreće mjesec ženskih filmova sa otvaranjem komedije „Šta očekujete kad iščekujete?“ u kojoj u naslovim ulogama gledamo ljepotice Jennifer Lopez, Cameron Diaz i Brooklyn Decker. Za vrijeme održavanja Evropskog prvenstva u nogometu Cinema City program će prilagoditi pripadnicama ljepšeg spola pa će tako u mjesecu junu na repertoaru imati komediju „Prijatelji“ (Friends with Kids) 14.juna, filmsku završnicu regionalne hit serije „Larin izbor: povratak princa“ 21.juna te 28.juna istorijsku dramu „Bel Ami“.

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije obitelj može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po zaista vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije oko promotivne usluge Family Day, aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Do početka sezone BiH dobija jedan od najviših mostova u Evropi

U sklopu ubrzanog ciklusa izgradnje strateškog infrastrukturnog projekta, koji će generirati snažan ekonomski rast, do početka ljetne sezone BiH će dobiti još 11 kilometara autoceste, i to na samom jugu zemlje, a koja će se naslanjati na dvije već izgrađene dionice. Riječ je o dionici Počitelj-Zvirovići na kojoj se nalazi i kolosalni most Počitelj, inače najviši infrastrukturni objekt na koridoru, a sve bi, navodi u izjavi za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.