NavMenu

Otvoren konkurs za Graditeljsku nagradu CEMEX

Izvor: eKapija Utorak, 13.03.2012. 11:46
Komentari
Podeli

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su konkurs za dodjelu pete Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanje za izuzetna građevinska i arhitektonska dostignuća.

Ovogodišnji konkurs za Graditeljsku nagradu CEMEX biće otvoren do 13. aprila nakon čega će Odbor nagrade dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Učestvovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori s radovima i projektima koji su završeni tokom 2010. i 2011. godine. Pravo na učestvovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset odsto CEMEX-ovog cementa.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, te Infrastrukturne građevine, a u skladu s načelima društveno odgovornog poslovanja, CEMEX je od 2006. godine uveo i dvije posebne nagrade za projekte koji poštuju načela Održive gradnje i Pristupačnosti osobama s posebnim potrebama. Pobjednički projekti predstavljaće uspjehe arhitekture i građevinarstva Bosne i Hercegovine na priznatom međunarodnom konkursu, 21. globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) u Meksiku.

Ovogodišnji Odbor nagrade u Bosni i Hercegovini čine tri stručnjaka iz područja građevinarstva: prof. dr.sc. Jaroslav Vego, dipl. ing. arh., redovni profesor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, zatim mr. Saša Čvoro, dipl. ing. arh., profesor na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci te prof. dr.sc. Mustafa Hrasnica, dipl.ing. građ., dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu.

Više o uslovima konkursa i prijavu za konkurs moguće je pronaći na www.cemex.hr.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.