NavMenu

Nagrade PKUSK: Plaketa za "Tuš-Trade", zlatna medalja "Kov-Gradu"

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.12.2011. 13:10
Komentari
Podeli

Privredna komora Unsko-sanskog kantona dodijelila je jučer nagrade Plaketa za najuspješnije veliko privredno društvo u 2010. godini kompaniji "Tuš - Trade" d.o.o. Bihać i zlatna medalja za poduzetnički poduhvat u 2010. godini kompaniji "Kov-Grad" d.o.o. Bužim.

Za kompaniju "TUŠ-TRADE" d.o.o. Bihać nagradu je primio direktor Tine Kek, a za kompaniju "KOV-GRAD" d.o.o. Bužim tehnički direktor Bajro Handanović.

Tine Kek se zahvalio u ime firme i u svoje ime na velikoj nagradi iza koje stoji težak pređeni put i motivacija za dalje napredovanje. Naglasio je da su zadovoljni rezultatima poslovanja u 2011. i da su planovi za 2012. još ambiciozniji.

Nakon obraćanja Keka za dodijeljenu im zlatnu medalju za poduzetnički poduhvat u 2010. godini se zahvalio i Bajro Handanović, tehnički direktor kompanije "KOV-GRAD" Bužim, svima koji su prepoznali uspjeh ove kompanije.

Naglasio je da je KOV-GRAD zadržao trend pozitivnog rasta i u 2011. godini i povećao broj zaposlenih sa 70 na 95 radnika, te namjeravaju proširiti poslovanje i plasirati nove proizvode. Jedina smo kompanija koja je na području USK radila s asfaltnom bazom, pored nelojalne konkurencije i u doba recesije plasirala 45 000 tona, istakao je Handanović.

U 2012. godini planiraju daljnje širenje kompanije i zapošljavanje novih radnika, ne samo na području USK i BiH nego i na susjednu Hrvatsku, gdje će biti podizvođači kompanijama Hering i Vijadukt u Zagrebu na izgradnji autoputeva. Na kraju se još jednom zahvalio svima u PK USK koji su prepoznali ogroman rad kompanije "KOV-GRAD" d.o.o. Bužim.

Inače, KOV-GRAD d.o.o. Bužim je jedno od rijetkih poduzeća koje u ovo doba recesije nije smanjivalo broj radnika i koje je povećalo obim radova i investicija.

U odnosu na 2009. godinu, u 2010. godini povećali su ukupne prihode za 20% i zaposlenost za 5%, dok je dobit na nivou 2009. godine. Također su ulagali u nove tehnologije, dok je investiciono ulaganje značajno povećano u odnosu na prošlu godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.