NavMenu

Predstavljena sva ljepota i bogatstva cijele Hercegovine

Izvor: Dnevni list Četvrtak, 03.11.2011. 08:34
Komentari
Podeli

Promotivna ekskurzija jedinstvene turističke rute pod nazivom Srce Hercegovine održala se proteklog vikenda u Mostaru.

Ruta je nastala u sklopu istoimenog projekta koji je podržao MDG-F program Kultura za razvoj koji provode UNESCO, UNDP i UNICEF, financiranog preko MDG Fonda sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske. Oko trideset sudionika uz kulturno-zabavne programe posjetilo je do sada nepoznate lokacije lijepe Hercegovine.

"Trideset ljudi nije skrivalo svoje oduševljenje sa svim što su vidjeli i doživjeli za proteklih par dana putujući Srcem Hercegovine. Posjetili su mjesta za koja su samo čuli, a nisu nikad bili, a posjetili su i mjesta za koja nikad nisu ni čuli, kazala je Aleksandra Savić, voditeljica projekta. Dodala je i to kako je ruta Srce Hercegovine i edukativnog karaktera, kao takva zanimljiva je za ekskurzije osnovnih škola, kao i za sve one koji se više ne zadovoljavaju komercijalnim rutama. Srce Hercegovine po svim svojim sadržajima i konceptom nudi izbor", ističe Savić, onima koji žele proširiti svoja znanja, doživjeti nešto novo, uživati u okusima Hercegovine i dobro se zabaviti.

Putovanje je završeno sajmom kulturnog turizma u klubu Aleksa u Mostaru. Sajam je organiziran u suradnji s udruženjem "Okusi Hercegovinu", koje već šest godina radi na valorizaciji tradicionalnih proizvoda. "Okusi Hercegovinu" su prezentirali hercegovačke proizvode s područja cijele Hercegovine poput hercegovačka vina od proizvođača Tvrdoš, Čitluk, Međugorje zatim med, grah poljak, domaći ajvar, pekmez od smokava, slatko od šljiva te vodič “Putovanje kroz Hercegovinu”.

Gastro i hercegovački proizvodi

Također, vinarija Daorson predstavila je vlastiti proizvod vino "Pinnes" autohtonih sorta blatine i žilavke. Najviše pozornosti privuklo je Obiteljsko gospodarstvo Radić s raznim džemovima od kupine, smokve, drenjine, likerima od šipka, meda, kupine, drenjine, suhe smokve, domaćim sokovima i sirupima od svih biljaka koje se nalaze na našem prostoru - šipak, drenjina, višnja, kupina, zova, kao i maslinovim uljem s ružmarinom i drugim proizvodima koji su vrlo pristupačne cijene, zdravi, puni arome i zbog vrlo originalnog pakiranja zgodni za poklone.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.