NavMenu

U toku tender za završetak ambulante u Tojšićima kod Kalesije - Radovi vrijedni skoro milion maraka (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.10.2024. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: Općina Kalesija)
Načelnik općine Kalesija Sead Džafić pokrenuo je postupak javne nabavke za završetak ambulante u Tojšićima, za šta su predviđena sredstva u iznosu od 979.999 KM.

- Riječ je o sredstvima koja smo planirali Budžetom Općine za ovu godinu, ali i dijelom sredstava koja su došla sa većih nivoa vlasti - kazao je načelnik Sead Džafić.

On je mišljenja da će sa ovim radovima ambulanta u Tojšićima biti u potpunosti završena i useljiva, čime bi se riješio dugogodišnji problem mještana ovog naselja ali i naselja koja gravitiraju ovom području i koji se liječe u ovoj ustanovi, a koji su do sada se liječili u neuslovnim prostorijama stare ambulante.

- Kada smo radili projekat ambulante u Tojšićima imali smo viziju da tu bude smještena i Služba hitne medicinske pomoći koja bi pokrivala zapadni dio općine, ali isto tako i specijalističke ordinacije poput ginekologije, stomatologije, oftalmologije ali i laboratorija za nalaze krvi i urina. Također, tu smo planirali da budu smješteni i pedijatar, kao i apoteka da sve bude u jednoj ustanovi - istakao je Džafić, prenosi općinski sajt.

Općina Kalesija je u prethodnom periodu izdvajala novčana sredstva za izgradnju ambulante Vukovije Donje, opremanje ambulanti Seljublje, Memići, Gojčin, Rainci Gornji, Vukovije Gornje ali i centralnog Doma zdravlja sve kako bi bilo bolje pacijentima ali i ljekarima koji tu svakodnevno borave.

Fotogalerija
Ambulanta Tojšići
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.10.2024.  |  Industrija

Violeta otvara tvornicu kartonske ambalaže 29. oktobra - Poslovaće u okviru nove kompanije Corspack

Nova tvornica grupacije Violeta iz Gruda bit će otvorena 29. oktobra ove godine. Riječ je o tvornici kartonske ambalaže koja će poslovati u okviru nove kompanije Corspack, najmlađe članice grupacije Violeta, piše BiznisInfo.ba. Prilikom otvaranja bit će priređena velika svečanost na kojoj se očekuje oko 500 zvanica iz poslovnog i političkog svijeta BiH i regije. Vlasnik Violete Petar Ćorluka ranije ja za ovaj portal govorio o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.