NavMenu

Violeta otvara tvornicu kartonske ambalaže 29. oktobra - Poslovaće u okviru nove kompanije Corspack

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.10.2024. 15:02
Komentari
Podeli
Uprava grupacije Violeta (Foto: Violeta)Uprava grupacije Violeta
Nova tvornica grupacije Violeta iz Gruda bit će otvorena 29. oktobra ove godine. Riječ je o tvornici kartonske ambalaže koja će poslovati u okviru nove kompanije Corspack, najmlađe članice grupacije Violeta, piše BiznisInfo.ba.

Prilikom otvaranja bit će priređena velika svečanost na kojoj se očekuje oko 500 zvanica iz poslovnog i političkog svijeta BiH i regije.

Vlasnik Violete Petar Ćorluka ranije ja za ovaj portal govorio o tvornici.

– Kapacitet tvornice će biti 60.000 tona u jednoj smjeni, a proizvodit će se visokokvalitetna ambalaža za razne vrste robe, voće, povrće, keks, meso i drugo. Riječ je o vrlo zahtjevnim, tzv. "shelf-ready" kutijama koje koriste moderni trgovački lanci – kazao je tada Ćorluka.


Prema njegovim riječima, tu vrstu ambalaže ne proizvodi niko u Bosni i Hercegovini, a cilj njegove kompanije i jeste da rade ono što ne rade drugi.

– To se do sada uvozilo, a sada ne samo da se neće morati uvoziti već će se i izvoziti. Već smo dogovorili izvoz u nekoliko zemalja – kazao je ranije Ćorluka.


Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.10.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Mostarski aerodrom najavio pet novih linija za evropske destinacije od naredne godine

Mostarski aerodrom se pohvalio saradnjom sa avionskom kompanijom Sky Alps koja je, kako kažu, završila bez otkazivanja te dokazuje da je bila uspješna. Od marta 2024. godine, Mostar je bio povezan s atraktivnim evropskim destinacijama kao što su Rim, Verona, Minhen i Bari. - A u 2025. godini, možete se radovati putovanjima u Napulj, Bergamo ili Beč, Palermo i Cataniju. Raspored letova i karte bit će dostupni uskoro - navode s ovog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.