NavMenu

Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama u završnoj fazi opremanja - Objekat dobio upotrebnu dozvolu

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 23.09.2024. 15:39
Komentari
Podeli
Budući izgled centra (Foto: Zavod Dr Miroslav Zotović)Budući izgled centra
Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama će, nakon što bude završena započeta procedura opremanja medicinskom opremom i namještajem, biti na raspolaganju korisnicima, izjavio je danas direktor Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju Dr Miroslav Zotović Goran Talić.

Talić je naveo da su završeni građevinski radovi, te da je dobijena upotrebna dozvola.

- Bez saradnje republičkih institucija i naše ustanove ovakav projekat ne bi bilo moguće završiti. Vrijednost objekta je oko 32 mil KM bez PDV-a, a Vlada Republike Srpske dala je 15 mil KM - rekao je Talić novinarima nakon što je u ovom centru ugostio srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

On je naglasio da će novi objekat biti koristan za dopunu budžeta Instituta, ali i značajan za Banjaluku i Republiku Srpsku.

Talić je istakao da je Institut lider u regionu kada je riječ o robotskoj rehabilitaciji, te je podsjetio da je prije nekoliko godina pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović ova ustanova dobila opremu za robotski asistiranu rehabilitaciju za djecu.

- Potom smo vlastitim sredstvima nabavili opremu za istu rehabilitaciju za odrasle - rekao je Talić.

Banjsko-rekreativni centar pružaće zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju.


Usluge novog centra biće dostupne osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali i korisnicima za lično plaćanje.

Novi objekat je u završnoj fazi opremanja, a uz podizanje kvaliteta usluga Instituta, jedan od glavnih ciljeva novog objekta jeste vraćanje na upotrebu građanima Banjaluke i Republike Srpske, gostima i turistima, termomineralne vode po kojoj je ovaj grad bio prepoznatljiv.

Javna zdravstvena ustanova Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju Dr Miroslav Zotović započeo je 2019. godine aktivnosti na realizaciji projekta Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice u želji da za svoje korisnike podigne kvalitet usluge.


Fotografije:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2024.  |  Energija, Industrija

Vodovod Gradiška gradi solarnu elektranu vrijednu 1,7 mil KM - Završetak radova do kraja 2024.

Komunalno preduzeće Vodovod Gradiška gradi solarnu elektranu u krugu vodoizvorišta u Žeravici. Kapacitet elektrane je jedan megavat, a godišnja proizvodnja struje milion i 200.000 kilovat časova. Gradnja je finasirana donatorskim novcem Centra za međunarodnu saradnju i razvoj Slovenije (CMSR) i Grada Gradiška. Završetak i stavljanje u funkciju solarne elektrane koja košta 1,7 mil KM, planiran je do kraja ove godine. Korištenjem

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.