NavMenu

Raspisan tender za izradu urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas

Izvor: eKapija Utorak, 17.01.2023. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Grad Banjaluka raspisao je tender za izradu urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas, od Alibabe prema plaži u Srpskim Toplicama.

Predmetni lokalitet, nalazi se u banjalučkom naselju Srpske toplice, uz Ulicu od Zmijanja Rajka. Dio parcele je u postojećem stanju zelena površina uz obalu rijeke. Neposredno okruženje je heterogen prostor, izgrađen pretežno individualnim stambenim i stambeno-poslovnim objektima. Teren je djelimično ravan i djelimično u nagibu.

Izrada utu i projekta za cilj ima ostvarivanje novog koncepta javnog prostora uz obalu rijeke Vrbas, kroz afirmaciju savremenih trendova u razvoju rekreativnih i turističkih sadržaja, na način da se dio obale Vrbasa pretvori u životniji otvoreni prostor uređen u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor građana. Кoncept uređenja prostora ne smije ni na koji način ometati niti ugroziti postojeće pješačke komunikacije.

Prostorna organizacija lokacije, treba definisati sve neophodne elemente za uređenje predmetnog prostora u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor građana, uz definisanje pješačkog pristupa zelenoj i vodenoj površini, pravca i vrste pješačke staze, pozicija za postavljanje mobijlijara, te utvrditi tip i vrstu mobilijara. Moguće je formirati terasasta proširenja, sportsko-rekreativne površine i druge karakteristične sadržaje turističkog karaktera.

Cilj uređenja javne površine u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor je da se na obali Vrbasa formiraju sadržaji za odmor, rekreaciju i turističke aktivnosti.

Sve detalje ovog tendera pogledajte OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

31.05.2023.  |  Agro, Finansije

BIMAL Grupa potpuno preuzela fabriku jestivog ulja BIMAL Sunce iz Sombora

BIMAL Grupa uspješno je završila postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, i na taj način postala jedini vlasnik kompanije, saopšteno je iz BIMAL Grupe. BIMAL Grupa je 2019. godine kao većinski vlasnik stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad somborskom fabrikom ulja Sunce, da bi 25. maja 2023. stekla 100% vlasništvo, kupovinom ostatka udela od manjinskog suvlasnika. Potpuno preuzimanje

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.