NavMenu

SBK sufinansira projekte istraživanja mineralnih sirovina i zaštite okoliša - Konkurs otvoren do 25. septembra

Izvor: eKapija Srijeda, 18.09.2024. 13:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: severija/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavilo je javni konkurs za odabir korisnika sredstava ostvarenih od naknade za koncesije iz nadležnosti Ministarstva privrede u 2024. godini.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva, konkurs je objavljen za dodjelu sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti geoloških radova na istraživanju mineralnih sirovina na području Srednjobosanskog kantona, zaštite i unapređenja okoliša, te razvojnih projekata u ovom kantonu.

U oblasti geoloških radova na istraživanju mineralnih sirovina na području kantona sufinansiraju se projekti koji podrazumijevaju istraživanje mineralnih sirovina, izradu programa i projekata istraživačkih radova, izrade elaborata o geološkim rezervama mineralnih sirovina.

U oblasti zaštite i unapređenja okoliša, te razvojnih projekata na području kantona sufinansiraju se projekti zaštite i unapređenja okoliša na području mjesnih zajednica gdje se istražuju i/ili eksploatišu mineralne sirovine, razvojni i drugi projekti koji ublažuju posljedice istraživanja i/ili eksploatacije mineralnih sirovina, te razvojni i drugi projekti na području Srednjebosanskog kantona.

Rok za dostavu projekata je 25. septembar 2024. godine.

Za više detalja posjetite link na sajtu Ministarstva privrede SBK-a.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Finansije

Čak 199 firmi u trci za 14,4 mil KM

Na javni poziv za dodjelu 14,4 mil KM podsticaja za direktna ulaganja prijavilo se 199 preduzeća iz Srpske, a ko će dobiti novac za nabavku savremene opreme biće poznato nakon što komisija analizira zaprimljenu dokumentaciju. U Ministarstvu privrede i preduzetništva RS kažu da su navedeni broj prijava zaprimili do 11. septembra, navodeći da podsticaji za direktna ulaganja za cilj imaju podsticanje tehnološkog napretka, unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.