NavMenu

Stejt department: SAD i Srbija potpisuju sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike

Izvor: Beta Nedjelja, 15.09.2024. 09:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jaroslava V/shutterstock.com)Ilustracija
Sporazum o strateškoj saradnji SAD i Srbije u oblasti energetike biće potpisan u sredu, 18. septembra, u Vašingtonu, najavio je Stejt department SAD.

Na svečanosti koja će biti priređena tim povodom govoriće ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i podsekretar SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hoze V. Fernandes.

Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike u Srbiji će "proširiti mogućnosti američkih kompanija da investiraju u energetski sektor Srbije, uključujući i promovisanje američkih investicija koje će ojačati odnose SAD i Srbije", piše u najavi njegovog potpisivanja.


Najavljeno je da posle potpisivanja novinari mogu prisustvovati završnoj reči Đurića, dok se izjava Fernandesa neće prenositi uživo, već će posle svečanosti njen snimak biti objavljen na internetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Finansije

Čak 199 firmi u trci za 14,4 mil KM

Na javni poziv za dodjelu 14,4 mil KM podsticaja za direktna ulaganja prijavilo se 199 preduzeća iz Srpske, a ko će dobiti novac za nabavku savremene opreme biće poznato nakon što komisija analizira zaprimljenu dokumentaciju. U Ministarstvu privrede i preduzetništva RS kažu da su navedeni broj prijava zaprimili do 11. septembra, navodeći da podsticaji za direktna ulaganja za cilj imaju podsticanje tehnološkog napretka, unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.