NavMenu

Prevent korporativni filantrop godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2011. 12:39
Komentari
Podeli

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je već drugu godinu zaredom dobitnik priznanja za korporativnu filantropiju u okviru izbora DOBRO `11.

Fondacija Mozaik i Agencija Mašta u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) odranizuju izbor društveno odgovornih kompanija pod nazivom "DOBRO".

Na svečanoj ceremoniji održanoj u srijedu u Sarajevu član uprave Prevent BH, Kenan Nalbantić preuzeo je priznanje za koje su još bili nominirani ASA Holding, Fabrika Duhana Sarajevo i Procter &Gamble.

"Zadovoljstvo nam je da smo pored nagrade za najvećeg izvoznika ove godine dobili i nagradu za korporativnu filnatropiju. Prevent kao poslovni lider Bosne i Hercegovine ulaže mnogo u projekte koji doprinose razvoju društva i nastojaćemo održati ovaj trend i iduće godine", Izjavio je Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent BH, koji se zahvalio u ime svih 4 500 uposlenika.

Prevent svoju svijest o društvenoj odgovornosti iskazuje brojnim filantropskim aktivnostima. Pored donacija za liječenja, sport i razvoj mladih u lokalnoj zajednici, Prevent je jedan od glavnih donatora Fondacije Hastor koja stipendira školovanje preko 950 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz cijele Bosne i Hercegovine. Na taj način podržava mlade koji naporno rade i pokazuju snažnu volju za uspjehom ali imaju potrebu za finansijskom podrškom, te su spremni kroz obrazovanje unaprijediti svoj život i život društvene zajednice.

Također, Prevent podržava i višestruku prvakinju Bosne i Hercegovine u skijanju, dvanaestogodišnju Elvedinu Muzaferiju.

Vrhovnu komisiju DOBRO’11 sačinjavali su eminentni stručnjaci iz oblasti društvene odgovornosti, diplomatski predstavnici i predstavnici nevladinih organizacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.