NavMenu

Vesić o planovima za Generalštab: Ovlašćenje Vlade koje sam dobio nije nikakva tajna, donjeto je na javnoj sjednici

Izvor: eKapija Petak, 15.03.2024. 07:29
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka juče je novinarima naveo da je ministar građevinarstva Goran Vesić u ime Vlade Srbije potpisao memorandum o razumevanju kojim se lokacija na kojima je bombardovana zgrada Generalštaba u centru Beograda "poklanja" američkim ofšor firmama Kushner Realty i Atlantic Incubation Partners LLC. Jovanović je, podsetimo, u sredu naveo da je kompanija Kushner Realty u američkoj saveznoj državi Delaver - "poreskom raju za ofšor kompanije", registrovana 8. marta 2022. godine na adresi Džonatana Kušnera, rođaka Džareda Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Ubrzo pošto je Aleksandar Jovanović Ćuta izneo ove informacije, oglasio se i direktno prozvani ministar Goran Vesić, koji je na svojoj zvanično fejsbuk stranici naglasio da je ovlašćenje Vlade koje je dobio nije nikakva tajna već je doneto na javnoj sednici.

- Kada i ako, na osnovu tog ovlašćenja, bude potpisan memorandum ili neki drugi akt o tome će Vlada da obavesti javnost. Tako da nema potrebe da se pravi senzacija tamo gde je nema. Sve Vlade Srbije od 2000. godine pokušavale su da revitalizuju prostor Generalštaba. Da je to lako verujem da bi to pre nas neka druga Vlada uradila. Ali nije pa je zapalo nama da rešimo i ovaj problem - napisao je Vesić u objavi dodajući da će "ponosno objaviti kada i ako budu pronašli partnera za lokaciju starog SSNO" (Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu, koji se nalazio prekoputa Generalštaba, prim. eKapija)

- Pretpostavljam da se svi slažemo da ruševine tamo ne treba da budu još 25 godina - naveo je Vesić.

Podsetimo, Jovanović je juče između ostalog istakao, da memorandum o razumevanju predviđa da se firmi Kušner i sestrinskoj firmi odobri da uđu u zakup na 99 godina na toj lokaciji bez naknade, da bi posle 99 godina ta firma mogla da postane vlasnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.