NavMenu

Stan U57 na Dorćolu - Sofisticirana estetika i nenametljiv dizajn (FOTO)

Izvor: SuperProstor Četvrtak, 07.03.2024. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: Relja Ivanić)
Stan U57 nalazi se na donjem Dorćolu i odlikuju ga svedene linije, raznolike teksture i mirni, topli tonovi. Najveći izazov u projektovanju za studio Dello. predstavljalo je uklanjanje mana izvornog stanja stana u novogradnji, uz što manje intervencije.

Stan se sastoji od velike dnevne zone otvorenog plana i noćne zone, koje su jasno definisane. U dnevnoj zoni su pažljivim pozicioniranjem namještaja stvoreni intimni ambijenti, koji su u međusobnom skladu.

U prostoru preovlađuju topla paleta boja i interesantne teksture. Uz svjetle tonove hrasta, prisutni su i kontrastni detalji u vidu rasvjete i dekora. Na taj način, različiti ambijenti povezani su u cjelinu usklađene oblikovnosti i jedinstvenog arhitektonskog izraza.

(Foto: Relja Ivanić)

Kako bi se dodatno naglasilo jasno zoniranje prostora, na pregradnom zidu dužine gotovo devet metara, koji se nalazi između dnevnog i spavaćeg bloka, postavljena je Wall&Deco tapeta. Svedene forme namještaja, danskog dekora, rasvjete i mobilijara u skladu su sa grafikom zidne obloge.

U noćnoj zoni stana, na samom ulazu master spavaće sobe formiran je "walk-in" garderober, u čijem produžetku se nalazi dio za spavanje. Sofisticirana estetika i nenametljiv dizajn postignuti su odabirom palete boja, materijala i tekstura.

Iako je stan na uglu stambene zgrade, dvostrano orijentisan i veoma prozračan, velika pažnja posvećena je i dizajnu osvjetljenja. Pored tehničke, prisutna je i dekorativna rasvjeta u vidu stonih lampi i visilica.

Autor fotografija je Relja Ivanić.


Fotogalerija
Stan U57
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.