NavMenu

Potpisani ugovori vrijedni 5,2 mil KM za rekonstrukciju OŠ Nikola Tesla u Derventi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.03.2024. 10:20
Komentari
Podeli
OŠ Nikola Tesla Derventa (Foto: Printscreen/Google maps)OŠ Nikola Tesla Derventa

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je sa izvođačima radova ugovor o rekonstrukciji objekta Osnovne škole Nikola Tesla, a ovaj projekat, vrijednosti 5.272.000 KM, Vlada Republike Srpske uvrstila je na listu prioritetnih u Programu javnih investicija Srpske.

Simić je rekao novinarima da je rekonstrukcija objekta osnovne škole veoma ozbiljan projekat i da su danas svi svečarski raspoloženi, na zadovoljstvo učenicima, roditeljima, zaposlenima u školi.

- Prošlo je dosta vremena od potresa i mi smo morali hiljadu učenika i radnika škole smjestiti u druge ustanove, osjećali smo i nezadovoljstvo roditelja, ali smo imali sreću da smo obezbijedili kapacitete. Današnjim danom priveli smo jednu fazu kraju, izvođači su ozbiljni i očekujemo uspješne završetke radova i prije rokova. Ovo je za nas ozbiljan projekat kroz kojeg smo uspjeli da zaštitimo jedan spomenik i da obezbijedimo zadovoljstvo za đake i roditelje - rekao je Simić.

Gradonačelnik je dodao da je grad za pripremu dokumentacije izdvojio 228.000 KM do sada.

Izvođač radova na objektu je preduzeće Proda mont iz Doboja kao nosilac konzorcijuma, a radova na vanjskom uređenju preduzeće Geokop Derventa, takođe, kao nosilac konzorcijuma, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radovi će početi kroz petnaestak dana, dok je rok za završetak 300 dana, rekao je vlasnik Proda monta Goran Prodić.

- U pitanju je zamjena krovne konstrukcije, svih elektroinstalacija, instalacija grijanja i vodoinstalacija, podova i svega što je potrebno za funkcionalnost objekta. U narednoj fazi očekuje nas i postavljanje fasade. Škola je u lošem stanju, objekat je star više od vijeka i radi se o zahtjevnom poslu - kazao je Prodić.


Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Derventa Spomenka Živanić rekla je da priprema dokumentacije za ovaj veliki posao traje više od godinu dana.

- To je bio zahtjevan posao s obzirom na oštećenje objekata nastalo seizmičkim djelovanjem i posao koji je prethodio ovom današnjem potpisivanju ugovora sastojao se od urbanističko-tehničkih uslova, trebalo je uskladiti sve uslove sa Zavodom za zaštitu spomenika, urađena su ispitivanja kompletne konstrukcije objekata - rekla je Živanićeva, dodajući da će nadzor biti Republička direkcija za obnovu i izgradnju.

Direktor škole Ljubiša Đurić je posjetio da se nastava trenutno odvija u tri obrazovna objekta drugih škola, što svakako komplikuje obrazovni proces.

- Zbog toga je izuzetno značajno da se vratimo u objekat naše matične škole, a nadamo se da bi to moglo biti već na polugodištu naredne školske godine. To bi podiglo kvalitet nastave i olakšalo roditeljima i učenicima, njih gotovo hiljadu - naveo je Đurić.

Škola je oštećena nakon zemljotresa u Petrinji krajem decembra 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.