NavMenu

Pokrenut EURELSMED: Početak izgradnje odnosa između firmi i konsultanata

Izvor: SRNA Utorak, 19.07.2011. 07:45
Komentari
Podeli

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Slobodan Marković izjavio je jučer da projekat "Podrška EU izgradnji institucionalnih kapaciteta za regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH" /EURELSMED/ omogućava da u Republici Srpskoj počne izgradnje odnosa na relaciji firme i konsultanti.

Marković, koji je u Spoljnotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu prisustvovao pokretanju sistema vaučera za usluge poslovne podrške malim i srednjim preduzećima - projekta koji finansira EURELSMED, naglasio je da bi i konsultanti u narednom periodu trebalo da grade trajne veze sa preduzećima.

"Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS pokušava već neko vrijeme da isputni taj zadatak iz Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća RS, ali nije imala dovoljno novca da to pokrene", rekao je Marković.

On je napomenuo da su početna sredstva od 120.000 eura, koja obezbjeđuje EU, dovoljna za početak ali ne i za potpuno zadovoljavanje potreba u smislu podrške malim i srednjim preduzećima.

Vođa tima EURLSMED David Miller izjavio je da projekat omogućava u BiH razvoj prakse kakva već postoji u zemljama EU.

"Ovim projektom će se omogućiti savjeti i konsultanti malim i srednjim preduzećima kako da unaprijede posao u smislu organizacije, metoda proizvodnje ili pomoć ako imaju finansijske probleme", rekao je Miler.

On je naglasio da su fokus EURELSMED projekta mala i srednja preduzeća jer je riječ o sektoru koji omogućava otvaranja novih radnim mjesta i u kome je najjača ekonomska aktivnost.

Projekat za potrebe sistema vaučera, koji je danas pokrent u prostorijama Spoljnotrgovinske komore u Sarajevu i koji finansira EU, obezbijedio je početna sredstva od 120.000 eura za subvencionisanje troškova usluga poslovne podrške za mala i srednja preduzeća.

Projekat omogućava lak pristup konsultantima i uslugama pružanja obuke što ima za cilj povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i trajaće od jula ove do juna 2012. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.