NavMenu

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata u sklopu izgradnje dionice Počitelj - Zvirovići

Izvor: eKapija Srijeda, 17.01.2024. 08:18
Komentari
Podeli
Čapljina (Foto: Shutterstock/Ajdin Kamber)Čapljina
U prostorijama Grada Čapljine potpisan je Sporazum o realizovanju projekata iz programa prijateljskog okruženja prigodom provođenja aktivnosti na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Zvirovići, Lot 1 i Lot 2.

Sporazum su potpisali Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić i u ime izvođača radova Kuang Wei (China State Construction Engineering Corporation) i Liu Zhidong (Konzorcij Azvirt Limited Liability Company, Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group)

Potpisivanje navedenog sporazuma ima za cilj stvaranje pozitivne atmosfere između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i građana Čapljine koji žive u lokalnim zajednicama koje okružuju područje na kojemu se izvode radovi na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Zvirovići.

- Potpisivanje sporazuma s Gradom Čapljinom, kao i svi prethodno potpisani sporazumi o prijateljskom okruženju potvrda su da JP Autoceste FBiH pokazuju veliko razumijevanje i odgovornost prema područjima koja su obuhvaćena radovima na izgradnji autoceste na Koridoru Vc. Ovakvim sporazumima i ulaganjima nastojimo poboljšati kvalitetu života upravo stanovnicima tih područja i djelomično otkloniti negativne posljedice koja gradnja velikih infrastrukturnih projekata nosi sa sobom. U idućem razdoblju očekuje nas izgradnja dionice Tunel Kvanj – Buna koja dijelom prolazi kroz područje grada Čapljine te se nadamo da ćemo nastaviti uspješnu suradnju kao i do sada - izjavio je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.

Realiziranje projekata iz programa prijateljskog okruženja podrazumijeva izgradnju ili rekonstrukciju lokalne komunalne infrastrukture koja će biti ugrožena ili pretrpjeti određena oštećenja tijekom izvođenja radova kao i druge projekte koji su definirani ovim sporazumom. Važno je naglasiti da realiziranje projekata iz prijateljskog okruženja neće utjecati na konačni rok završetka radova na dionici Počitelj – Zvirovići.


- Izgradnja Koridora Vc je veliki državni projekt koji se dotiče teritorija grada Čapljine te znatno utječe na bolju prometnu, ekonomsku i gospodarsku povezanost Čapljine s ostatkom svijeta. Čapljina je izuzetno važna u procesu izgradnje autoceste na Koridoru Vc, a ovaj danas potpisani sporazum napravili smo prema potrebama mještana mjesnih zajednica koje gravitiraju na području na kojem se izvode radovi, što će žiteljima znatno olakšati i poboljšati svakodnevni život. Ovim putem bih se zahvalio JP Autoceste FBiH na pokazanoj odgovornosti prema lokalnoj zajednici - kazao je Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

Dionica Počitelj – Zvirovići, ukupne dužine 11,1 km, u sklopu koje je potpisan današnji Sporazum o prijateljskom okruženju, podijeljena je na dva lota i financira se iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.