NavMenu

Crna Gora sve popularnija kao turistička destinacija na tržištima SAD i Kanade

Izvor: eKapija Utorak, 16.01.2024. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/pixelRaw)
Brojne sjevernoameričke turističke kompanije razmatraju Crnu Goru, Srbiju i Rumuniju, ali i širi Balkan, za svoje buduće programe, što je rezultat kampanje pod sloganom "Essential Balkans - The Ultimate Balkans Experience" koja je realizovana na tržištima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kanade. Kako je poručeno, Crna Gora je najpopularnija destinacija među ove tri zemlje.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), u okviru projekta udruženog marketinga Evropske komisije za putovanja (ETC), uspješno je realizovala kampanju na tržištu SAD i Kanade pod sloganom "Essential Balkans – The Ultimate Balkans Experience".

ETC kao neprofitna međunarodna organizacija okuplja nacionalne turističke organizacije Evrope i ima ulogu promocije evropskog turizma, a u okviru svojih aktivnosti sprovodi program udruženog marketinga više izabranih zemalja članica, koji je kofinansiran od strane Evropske komisije (EC).

Kampanja u kojoj je učestvovala NTO CG, realizovana je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Udruženjem dolaznih turističkih agencija Rumunije, od kraja jula do kraja decembra prethodne godine i napravila je značajne korake u zajedničkoj promociji Crne Gore, Srbije i Rumunije na tržištima Sjeverne Amerike i Kanade.

U okviru projekta organizovano je više poslovnih radionica, prezentacija destinacije u Njujorku, Bostonu, Denveru, Delaveru, Kaliforniji, Portlandu, Čikagu, Los Anđelesu, Sijetlu, En Arboru, Montrealu, Halifaksu, Otavi, Torontu i mnogim drugim američkim i kanadskim gradovima. Takođe, među brojnim marketinškim aktivnostima, organizovano je učešće na godišnjoj konferenciji najvećeg udruženja turoperatora SAD USTOA kao i na događaju "Limitless Travel", na kojem je video prezentacija o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji bila gledana od strane preko 300 američkih agenata za luksuzna putovanja. Pored toga, promotivne aktivnosti obuhvatile su promociju putem flajera, brošura, postera, reportaža i sl.

Direktor New Deal Europe, britanske agencije koja je sprovela kampanju, Tine Murn, iskazao je zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata marketinške kampanje "Essential Balkans - The Ultimate Balkans Experience".

- Uprkos ambicioznom programu i uskom vremenskom okviru, oduševljeni smo što možemo da izvijestimo da brojne sjevernoameričke turističke kompanije sada razmatraju ove tri destinacije i širi Balkan, za svoje buduće programe. Za Crnu Goru možemo reći da je najpoznatija i najpopularnija među ove tri zemlje. Dok su druge dvije više poznate operaterima riječnih krstarenja, Crna Gora je popularna među ljubiteljima morskih krstarenja, avanturistima, operaterima luksuznih putovanja. Ljudi su bili oduševljeni koliko toga Crna Gora ima da ponudi s obzirom na svoju veličinu, posebno kada smo pričali o broju UNESCO-vih lokacija, nacionalnim parkovima, raznolikosti terena, veličini vinograda i raznolikosti ponude - vide je kao nevjerovatnu priliku. Svi vole ideju o prekograničnim programima sa susjednim zemljama, posebno u okviru programa Essential Balkans, sa Srbijom i Rumunijom u ovom slučaju. Čvrsto vjerujemo da je nastavak i rast ovog programa suštinski važan kako bi se ostvario njegov puni potencijal i podigla svijest o destinaciji i svim mogućnostima koje pruža. Zahvaljujemo se svim našim partnerima i saradnicima na podršci u realizaciji ove uspješne kampanje - kazao je Murn.

Uz sve navedeno, u okviru online poslovne radionice, predstavnici NTO CG i crnogorske turističke privrede su održali brojne sastanke sa turoperatorima tokom kojih su imali priliku da predstave turističku ponudu zemlje, ističući njenu jedinstvenu ljepotu, koja se ogleda u raznolikosti i pruža brojne mogućnosti za odmor. Predstavnici turoperatora su poručili da su inspirisani da promovišu Crnu Goru, ocijenivši da je veoma zanimljiva destinacija na tržištu Sjeverne Amerike.

U radionici pored NTO CG, učestvovalo je 14 predstavnika crnogorske turističke privrede: Hotel Maestral, Hotel Avala, Gulliver Montenegro, Nikki Beach, Talas M, Cosmopolitan, MTS, Nikena Eco Advanture, Monte Vista, Vivid blue, Chedi, VOCO, Bocatto i Dukley.

- NTO CG će nakon ove uspješno realizovane kampanje, intenzivirati promotivne aktivnosti na tržištu SAD. Tako će u cilju profilisanja Crne Gore kao visoko kvalitetne atraktivne i raznolike cjelogodišnje turističke destinacije, NTO CG u saradnji sa turističkom privredom, po prvi put učestvovati na sajmu "New York Travel Show", koji se održava u Njujorku 27. i 28. januara ove godine - navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.