NavMenu

eBay mora da plati 3 mil USD zbog uznemiravanja

Izvor: Telegraf biznis Ponedjeljak, 15.01.2024. 07:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / 27707)
eBay će platiti 3 mil USD krivičnu kaznu za kampanju uznemiravanja, uključujući slanje živih bubašvaba, paru iz Masačusetsa koji je vodio bilten koji je ponekad bio kritičan prema kompaniji. Optuženi su za šest krivičnih djela, uključujući uhođenje, petljanje svjedoka i ometanje pravde, nakon što je nekoliko zaposlenih u kompaniji poslalo uznemirujuće pakete kući Ine i Davida Štajnera 2019. godine, uključujući krvavu svinjsku masku, fetalnu svinju, žive insekte i pogrebni vijenac.

Prema izjavi američkog tužioca Masačusetsa, nagodba od 3 mil USD, objavljena u četvrtak, predstavlja zakonsku maksimalnu kaznu za optužbe eBay-a. Vršilac dužnosti državnog tužioca Džošua Levi je u izjavi nazvao ponašanje eBay-a "apsolutno užasnim".

- Zaposleni u kompaniji i izvođači koji su bili uključeni u ovu kampanju sprovele su žrtve kroz pravi pakao, u okamenjenoj kampanji koja ima za cilj da ućutka njihovo izvještavanje i zaštiti brend eBay-a - rekao je Levi prenosi CNN.

Prema izjavi američkog tužioca, zaposleni u eBay-u, uključujući Džima Bauga, tadašnjeg višeg direktora za bezbjednost i bezbjednost eBay-a, bili su frustrirani tonom Štajnersovog biltena, koji je imao za cilj da pruži informacije prodavcima eBay-a. Kampanja zastrašivanja, koja je održana u avgustu 2019, nastojala je da podstakne par da promijeni sadržaj svog biltena.

Međutim, uznemiravanje para u režiji zaposlenih na eBay-u nije se zaustavilo na jezivim paketima. Zaposleni su otputovali do kuće Štajnerovih u Masačusetsu da bi ih nadgledali i instalirali GPS uređaj za praćenje na njihov automobil. Zaposleni su takođe objavili adresu para na Craigslist-u, pozivajući javnost na seksualne susrete u njihovoj kući. Baug je 2022. osuđen an 57 mjeseci zatvora, dok se šest zaposlenih suočava sa osudama za teška djela zbog svoje umiješanosti u zločine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.