NavMenu

Potpisan sporazum za izgradnju pristupnog puta na Kazanima na Trebeviću

Izvor: eKapija Petak, 05.01.2024. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Boukaih/Unsplash)Ilustracija
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, potpisali su juče u Vijećnici Sporazum o pokretanju aktivnosti na izgradnji pristupnog puta prema Kazanima na Trebeviću.

- Nakon što je Grad Sarajevo podigao spomen obilježje, sanacija puta prema Kazanima ostaje naša dužnost i mi ćemo je ispuniti. Sporazum sa direktorom Kovačem je potpisan i slijedi Glavni projekat za saobraćajnicu te ishodovanje Odobrenja za građanje - kazala je gradonačelnica.

Naime, inicijator projekta i navedenih aktivnosti je Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Karić, a Direkcija za puteve za ovu namjenu izdvaja sredstva u iznosu od 350.000 KM.


Potpisivanju je prisustvovao i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta.

- Hvala uvaženom ministru Šteti na inicijativi i odličnoj saradnji koju Ministarstvo i Grad imaju od samog početka mandata aktuelnih administracija. Nastavljamo zajedno raditi za dobrobit našeg Sarajeva - poručuje Karić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.