NavMenu

Podsticaj dobilo 70 poljoprivrednih proizvođača u opštini Višegrad

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.12.2023. 13:45
Komentari
Podeli
Višegrad (Foto: Vedrana Džudža)Višegrad
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je rješenja o dodjeli podsticaja za 70 poljoprivrednih proizvođača, a riječ je o dodatnih 65.000 KM predviđenih drugim rebalansom budžeta.

Đurević je istakao da su obezbijedili sredstva kako bi svima koji su podnijeli zahtjev za podsticaj pomogli da nastave svoj rad, što je veliki uspjeh.

- Bilo je tu podsticaja za uzgoj krava, ovaca, za pčelarstvo, ali i plasteničku proizvodnju i sjetvu. Smatram da je ova odluka koju smo donijeli za tekuću godinu veoma dobra jer je omogućila poljoprivrednim proizvođačima da dobiju pomoć po više osnova što do sada nije bilo - naglasio je Đurević.

Nedžib Bijelić iz Kaoštica dobio je podsticaj za uzgoj krava i ovaca.

- Godinama se bavim uzgojem stoke, ali prvi put sam se sada prijavio za podsticaj i zahvaljujući društvu i načelnik dobio sam pomoć koja će mi mnogo pomoći - rekao je Bijelić.

Pčelar Aleksandar Masal iz Gornjeg Vardišta, koji je i predsjednik Udruženja pčelara Višegrad, zahvalio je za podsticaj istakavši da im ta pomoć mnogo znači jer su posljednjih godina mali prinosi meda, prenosi 058.ba.

Isplata podsticaja po ovim rješenjima biće u narednih mjesec dana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.