NavMenu

Ako birate život "preko" i ovo je bitna stavka - Top 10 gradova sa najskupljim kirijama

Izvor: Telegraf biznis Srijeda, 22.11.2023. 14:03
Komentari
Podeli
Njujork (Foto: Pixabay / dariasophia)Njujork
Studija stručnjaka Deluxe Homes je proučavala cijene zakupa stambenog prostora na najpopularnijim svjetskim destinacijama u 2023. godini. Pred vama je lista top 10 svjetskih gradova sa najskupljim kirijama, ako uzmemo u obzir cijenu po metru kvadratnom.

Njujork je na vrhu ljestvice kao grad sa najvećom cijenom zakupa - 50,35 USD po metru kvadratnom. Mjesečna renta je, u prosjeku, 3.300 USD. San Francisko zauzima drugo mjesto na listi, sa cijenom od 46,27 USD po metru kvadratnom. Mjesečna renta je, u prosjeku, 2.900 USD.

London je prvi na listi među evropskim gradovima, kada pričamo o cijeni kirija (43,81 USD/m2), a iza njega je ponovo jedan američki grad - Boston. Tu je cijena po kvadratu 39,55 USD.

Inače, Boston, uz Los Anđeles, ima najskuplji prosječni jednosobni stan površine 67,08 m2 među svim rangiranim gradovima.

Vašington, Majami, Los Anđeles i Pariz zauzimaju 5. mjesto na listi gradova sa najskupljim kirijama, dok Dablin i Amsterdam dijele 6. poziciju. Na sedmom mjestu su Čikago, Oslo, Kopenhagen i Barselona, gdje je cijena po kvadratu oko 30 USD.

Prag i Berlin zauzimaju osmo, a Stokholm i Beč deveto mjesto, sa cijenom od 22,47USD/m2. Prema podacima iste grupe stručnjaka, najnižu cijenu zakupa među gradovima uzetim u obzir u ovoj studiji, pronaći ćete u Helsinkiju i Lisabonu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.