NavMenu

Sajam inovatora i investitora 1. decembra u Banjoj Luci

Izvor: eKapija Petak, 10.11.2023. 11:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock.com)Ilustracija
Gradska razvojna agencija grada Banja Luka Cidea u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banja Luka i Udruženjem inovatora grada Banja Luka organizuje 01.12.2023. godine po prvi put u Banjoj Luci Sajam inovatora i investitora, koji ima za cilj da predstavi najbolje prototipe i inovacije inovatora širom Republike Srpske potencijalnim investitorima i organizacijama koji nude brojne programe podrške za razvoj inovacija.

Sajam ima za cilj da:

- Poveže inovatore i investitore.
- Omogući razmijenu ideja i iskustava stručnjaka i entuzijasti iz različitih oblasti.
- Pruži priliku inovatorima da svoje ideje, proizvode ili usluge predstave široj publici i medijima, što može doprinijeti većoj vidljivosti i promociji njihovih projekata.
- Stvori partnerstva zahvaljujući kojim inovatori mogu pronaći potencijalne partnere, klijente ili distributere za svoje proizvode ili usluge.
- Podstiče inovacija kroz inovativne ideje i tehnologije, što može inspirisati druge učesnike da razvijaju nove projekte i doprinesu razvoju inovacija u određenoj oblasti.
- Predstavi savremene trendova i tehnološke inovacije svim učesnicima u cilju održavanja konkurentnosti.
- Identifikuje potencijalne prilike za finansijsku podršku za dalji razvoj svojih inovativnih rješenja.

Sajam inovatora i investitora je pravo mjesto za sve one koji žele da predstavnicima privrede širom Republike Srpske predstave rješenja koja mogu biti primjenljiva u različitim industrijama. Svi učesnici mogu da očekuju ključne informacije potrebne za komercijalizaciju svoje inovacije, načine apliciranja za različite grantove podrške inovatorstvu, B2B sastanke ali i intenzivno umrežavanje sa javnim i privatnim sektorima za uspostavljanje i širenje uspješnih poslovnih odnosa.

Svoje inovacije i patente mogu da predstave:

- Inovatori
- Naučnici i istraživači sa fakulteta
- Organizacije inovatora
- Studenti sa gotovim prototipom ili inovacijom
- Učenici srednjih škola sa realizovanom idejom ili inovacijom
- Startapi

Prijave za učešće i izlaganje inovacija i prototipa su otvorene do 27.11.2023. godine, a inovaciju ili patent je moguće prezentovati popunjavanjem sljedećih podataka koji se nalaze u elektronskoj formi na ovom linku. Pravo učešća imaju gore navedene kategorije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.