NavMenu

Sportski kompleks u Herceg Novom gradiće stonoteniski stručnjak iz Slovačke - Na Žvinjama niču hala, otvoreni tereni, bazen, apart hotel...

Izvor: Novski portal Četvrtak, 09.11.2023. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi)
Opština Herceg Novi je javnom aukcijom za početnu cijenu od 1.146.000,00 eura prodala svoje zemljište na Žvinjama, površine skoro 23.000 kvadrata. Sada je objavljen i ugovor, pa je poznato i ko je kupac. Riječ je o Saši Dragašu iz Slovačke.

Saša Dragaš je slovački trener stonog tenisa, koji je vodio slovačku para reprezentaciju i radeći sa najmlađim kategorijama osvojio više značajnih medalja i vratio slovački stoni tenis u evropski vrh. Zbog toga ga je i Stonoteniski savez Crne Gore 2020. godine angažavao da unaprijedi naš stoni tenis, a i dalje je angažovan kao nacionalni trener.

Na lokalitetu Žvinja trebalo bi u narednih pet godina da izgradi sportski kompleks koji se sastoji od hale, otvorenih sportskih terena, otvorenog bazena sa trim stazama, kao i kulturno-rekreacionih sadržaja koji se sastoji od amfiteatra i dječijih igrališta. U planu je i izgradnja restorana i ljetnje bašte, depandansa i apart-hotela.

Ugovorom je kupac obavezan i da izgradi pored saobraćajnica u sklopu kompleksa i javnu saobraćajnicu kroz svoj posjed sa ostatkom Žvinja, odnosno susjednih šest katastarskih šest parcela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.