NavMenu

Izgradnja novog objekta MUP-a KS planirana na starom gradilištu upravne zgrade ViK-a u Kolodvorskoj ulici

Izvor: eKapija Srijeda, 08.11.2023. 07:29
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada KS)
Skupština KS je na nastavku Desete radne sjednice usvojila Odluke kojom se daje saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo koji će biti zaključen pred notarom između Kantona Sarajevo, kao sticaoca i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, kao prenosioca.

Odluka tretira prostor i nedovršeni objekat čija je gradnja počela krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća sa namjenom smještaja upravne zgrade Vodovoda i kanalizacije na ovom lokalitetu, u Ulici Kolodvorska, u blizini nekadašnje direkcije Energoinvesta. Nakon početnih radova, već decenijama nije došlo do okončanja započete gradnje.

Danas usvojena Odluka predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski "oživiti " ovaj prostor i to izgradnjom dugoočekivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo.

Prema riječima ministra MUP-a KS Admira Katice, naredni koraci Vlade, Ministarstva i Zavoda za izgradnju podrazumijevaju rušenje postojeće građevinske konstrukcije i pokretanje gradnje potpuno novog objekta, površine cca 25.000 kvadratnih metara, sa brojnim namjenama potrebnim za optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.