NavMenu

Tuzla: Sutra otvaranje prvog međunarodnog sajma "Energija, industrija, rudarstvo"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.06.2011. 09:38
Komentari
Podeli

Prvi međunarodni sajam "Energija, industrija, rudarstvo" bit će otvoren u utorak 21. juna na pomoćnom stadionu Tušanj u Tuzli.

U sajamskoj hali koja je napravljena specijalno za ovu manifestaciju, na oko 1.300 kvadratnih metara prostora, postavljeni su štandovi za oko 80 izlagača iz sedam zemalja Evrope.

Kraljevina Danska je zemlja partner ovog prvog sajma, a izlagači i učesnici su i predstavnici iz Njemačke, Poljske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U srijedu 22. juna u Tuzli će biti otvoren i međunarodni stručni skup "Energa", koji je sastavni dio Sajma energetike.

Dosad je prijavljeno 49 stručnih radova i prezentacija, koje će prezentirati stručnjaci iz evropskih zemalja, učesnica Sajma.

Također, Danci će ovom prilikom predstaviti i način implementacije vjetroenergije u Danskoj, saopćeno je iz Informativnog odjela Tuzlanskog sajma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

Još 7.500 KM mladima za kupovinu prve nekretnine - Poslije HNK-a i Mostar donio odluku o subvenciji

Vijećnici Grada Mostara u ponedjeljak su usvojili Odluku o subvencioniranju prve stambene nekretnine za mlade porodice, s maksimalnim iznosom do 7.500 KM. - Riječ je o nizu mjera kojima pokušavamo pomoći mladima da zasnuju život i ostanu živjet u Mostaru i riješe svoje stambeno pitanje - pojasnio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić na konferenciji za medije, prenosi portal Mostarski.ba pisanje agencije Fena. Prema njegovim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.