NavMenu

Predviđeno osnivanje slobodne poslovne zone Nova Romanija

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 30.10.2023. 09:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Načelnik Sokolac Milovan Bjelica zatražio je od Vlade RS da omogući ovoj opštini prenos vlasništva nad Akcionarskim društvom Nova Romanija na Sokocu, te upoznao visoke zvaničnike Srpske o namjeri osnivanja slobodne poslovne zone Nova Romanija.

Bjelica je u zahtjevu podsjetio da je firma Hamdo grup 2017. godine potpisala ugovor sa Akcionarskim društvom za preradu drveta Nova Romanija o korištenju kapaciteta ovog društva, ali da je taj ugovor raskinut 2022. godine jer firma nije poštovala odredbe ugovora.

U zahtjevu je navedeno da je riječ o zemljištu ukupne površine 18,2 hektara, od kojih pod objektima 40.536 metara kvadratnih.

Bjelica tvrdi, navodi Srna, da ova površina ima kapacitete buduće poslovne zone jer se nalazi duž magistralnog puta M-19, Sarajevo-Beograd, udaljeno 50 kilometara od željeznice, 46 kilometara od Aerodroma Sarajevo i 0,9 kilometara od urbanog centra opštine Sokolac.

Prema njegovim riječima, navedeno zemljište sa objektima u dokumentima opštine Sokolac vodi se kao poslovna zona i na toj lokaciji postoji cejlokupna infrastruktura.

On je istakao da u proizvodnom krugu Nove Romanije postoje pogoni primarne i finalne prerade drveta, objekat društvene ishrane i objekat Autotransporta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Saobraćaj

RS kandidovala projekte vrijedne 161,6 mil KM za finansiranje iz Saudijskog razvojnog fonda

Na 67. sjednici Vlade Republike Srpske je razmatrana i usvojena informacija o projektnim prijedlozima za finansiranje iz sredstava Saudijskog razvojnog fonda i izvršen odabir 9 projekata ukupne vrijednosti 161,6 mil КM koji će biti kandidovani u aprilskom terminu. Za finansiranje kod Saudijskog fonda konkuriše se dva puta godišnje. Ministarstvo finansija je 16.02.2024. godine dostavilo svim ministarstvima, jedinicama lokalnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.