NavMenu

Potpisani ugovori za sufinanciranje projekata vodoprivrede u HBŽ vrijedni 700.000 KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.10.2023. 08:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ su potpisani ugovori za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede na području Hercegbosanske županije.

Za sufinanciranje projekta u okviru spomenutog Javnog poziva osigurana su sredstva u Proračunu Hercegbosanske županije za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 700.000 KM.

Raspodjela sredstava izvršit će se na sljedeći način:

Općina Kupres – Sanacija vodovoda i ugradnja vodomjere u Ulici Put kraljice Katarine (I. faza) - 84.261 KM;

Općina Tomislavgrad – Izgradnja kanalizacijskih kolektora i rekonstrukcija vodovoda – Ulica Andrije Šimića i Uska ulica i izgradnja distribucijskog cjevovoda Petrovići, Zabrig i Sulića brig 233.441 KM;

Grad Livno – Čišćenje odvodnih kanala i sekundarna vodovodna mreža za naselje Miši Faza II 277.940 KM;

Općina Drvar – Rekonstrukcija vodovodne mreže u Drvaru – dio distribucijske vodovodne mreže od rezervoara (kroz glavnu ulicu) do semafora – krak vod 51.118 KM;

Općina Glamoč – Nabavka hidromašinske opreme za vodovodni sistem Glamoča 40.000 KM;

Određena sredstva koja su namijenjena Programom utroška sredstava kapitalnih transfera Kapaitalne potpore općinama – vodoprivreda za 2023. godinu za Bosansko Grahovo u iznosu 8.013 KM nisu iskorištena jer Općina Bosansko Grahovo nije dostavila prijave za Javni poziv za sufinanciranje Projekata iz oblasti vodoprivrede na području Hercegbosanske županije.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, temeljem Javnih poziva za sufinanciranje Projekata iz oblasti vodoprivrede na području Hercegbosanske županije, u posljednje tri godine raspodijelilo je sredstva u ukupnom iznosu od 2,2 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.