NavMenu

Uskoro bi mogla da se nastavi gradnja novog zatvora u Mostaru - Raspisan tender za usluge nadzora preostalih radova

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.10.2023. 12:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: txking/shutterstock.com)Ilustracija
Kazeno-popravni zavod Mostar je raspisao konkurentski zahtjev za dostavu ponuda za nabavku usluga vršenje stručnog nadzora nad nastavkom izgradnje Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog i poluotvorenog tipa u Mostaru-objekti Lamela A, Lamela B, Lamela C, Objekt za posjete, Objekt stražare i kontrole ulaza, Objekt glavne kontrole ulaza.

Za ovaj posao se predviđeno nešto više od 42.000 KM bez uračunatog PDV-a, te je predviđeno zaključenje ugovora na dvije godine. Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji usluge će se izvoditi nakon uvođenja izvođača radova u posao.

Ponude se primaju do 19. oktobra, a detalji se mogu vidjeti OVDJE.

Takođe, u toku je i izbor izvođača preostalih radova za šta je prema tenderskoj dokumentaciji određeno 3.875.279 KM bez PDV-a, a rok za prijave je bio 19. septembar dok je rok za izvršenje radova jedna godina.


Podsjećamo početkom godine direktor KPZ-a Mostar Marijo Marić je najavio da bi zatvor koji se gradi više od decenije na lokalitetu Jasenica-Rodoč trebao biti gotov do juna 2023. a preseljenje zatvorenika iz centralne zone grada u novi zatvor do kraja 2024. godine.

S.T.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.