Izvor: eKapija | Srijeda, 08.06.2011.| 13:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Postupak izdavanja memorijskih kartica za digitalne tahografe u BiH

Na osnovu Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu i Pravilnika o postupku izdavanja memorijskih kartica za digitalni tahograf, propisan je postupak izdavanja kartica za digitalne tahografe u Bosni i Hercegovini.

Za izdavanje memorijskih kartica za vozače, prijevoznike, radionice i nadzorna tijela u BiH nadležni su Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Odjel Javnih poslova – Pododjeljenje za javni saobraćaj i održavanje vozila Vlade Brčko distrikta.

Usluga izdavanja kartice naplaćuje se na osnovu Odluke o visini naknade za izradu memorijskih kartica za digitalni tahograf , koje je donijelo Vijeće Ministara BiH i iznosi 90,00 KM.

Administrativna taksa za obradu zahtjeva za izdavanje kartica u Federaciji BiH i Brčko distriktu iznosi 5,00 KM, u Republici Srpskoj 10,00 KM.

Zahtjevi za izdavanje memorijskih kartica zajedno sa priloženom dokumentacijom šalju se preporučeno poštom ili lično na adresu Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Vlade Brčko distrikta BiH – Odjel za javne poslove.

Sva potrebna dokumentacija za izdavanje memorijskih kartica navedena je u zahtjevu za izdavanje kartica kao i uputa za popunjavanje naloga za plaćanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.