NavMenu

Eric Schmidt: Nabavite Mac ako želite biti sigurni!

Izvor: net.hr Subota, 04.06.2011. 08:04
Komentari
Podeli

Eric Schmidt, Googleov izvršni predsjednik, rekao je da bi korisnici koji žele biti sigurni u svoje računalo trebali nabaviti Appleov Mac.

Upitan za savjet o internet sigurnosti, Schmidt je odgovorio: "Možete koristiti Mac umjesto PC-a".

Na konferenciji D9 koja se održava u Kaliforniji Scmidt je također izjavio da će korisnici računala biti sigurniji ako koriste Google Chrome kao svoj web preglednik.

Iako se prema pisanju Telegrapha mnogi čude zašto Schmidt nije preporučio Googleov predstojeći Chromebook, bivši izvršni direktor Googlea potvrdio je da je jednom bio član Appleove uprave.

Schmidt je također uključio Apple kao jedan od njegovih "Gang of Four", odnosno četiri velike tehnološke platforme. On je rekao da Google dominira informacijama, Facebook identitetom i društvenim umrežavanjem, Amazon u kupovini, a Apple u dizajnu "lijepih proizvoda".

Reputacija koju ima Mac kao platforma koja ne pati od sigurnosnih prijetnji nedavno je ugrožena objavljivanjem MacDefendeara, oblikom malwarea koji pokušava natjerati korisnika da ga instalira na način da ga lažno upozori da je njegovo računalo zaraženo virusom.

Apple je promtno reagirao i izdao zakrpu za Mac OS koja provjerava je li na računalu instaliran MacDefender te ako ga otkrije, onemogućit će ga i izbrisati te tako učinkovito eliminirati opasnost.

Schmidt je rekao da Google ima "vrlo, vrlo dobro" partnerstvo sa Applem, a nedavno su obnovili i svoj ugovor o isporuci Googleovih mapa za Appleove uređaje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.