NavMenu

Austrijska kompanija Palfinger počela izgradnju fabrike u Nišu

Izvor: Beta Srijeda, 13.09.2023. 09:08
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Pixabay / analogicus)Ilustracija
Austrijska kompanija Palfinger danas je u Nišu počela izgradnju fabrike gde će proizvoditi delove za dizalice i kranove, a u kojoj će zaposliti 375 ljudi do 2027. godine. Ta investicija je vredna je više od 35,5 mil EUR, a proizvodnja bi, kako se najavljuje, trebalo da počne 2024. godine.

Početku radova u Nišu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Slobodan Cvetković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

- Očekujem da Palfinger u Nišu otvori i razvojno-istraživački centar. Ovoj kompaniji za otvaranje fabrike u Nišu je iz budžeta Srbije data subvencija od 4,6 mil EUR. Plate u fabrici Palfingera će biti veće od proseka u Srbiji - rekao je Vučić.

Dodao je da veruje da će austrijska kompanija poslovati u Srbiji desetinama godina i da će privući nove investitore.

Andreas Klauser, direktor Palfingera istakako je da je u Nišu ta kompanija dobila dobre uslove za poslovanje i kvalitetne radnike, a Keistijan Ebner, ambasador Austrije ukazao je da austrijske kompanije u Srbiji zapošljavaju 24.000 zaposlenih i šire poslovanje.

Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja, a ima oko 12.500 zaposlenih na 30 lokacija u svetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.