NavMenu

Završeni Dani trešnje: Sajam ispunio očekivanja organizatora

Izvor: Dnevni list Srijeda, 01.06.2011. 08:16
Komentari
Podeli

(Foto: ekapija)

Još jedan Međunarodni sajam gospodarstva, poljoprivrede, prehrane i turizma Dani trešnje, koji je ove godine po deveti put organiziralo Turističko udruženje Sjever-Potoci, protekao je na zavidnom nivou.

Unatoč teškoj ekonomskoj krizi, manifestacije je ove godine okupila više od 200 izlagača kako iz BiH tako iz Hrvatske, Srbije, Albanije, Slovenije i Crne Gore te još nekih europskih zemalja. Zahvaljujući velikom broju izlagača, sklopljena su i mnoga poslovna partnerstva.

Pun pogodak

Prema riječima direktora Sajma Salema Bubala, iako je teško vrijeme i bilo je potrebno uložiti jako mnogo truda i novca da bi sve ispalo kako treba, dolazak tolikog broja izlagača i gostiju koji su uveličali cijelu manifestaciju je potvrdio da je sve proteklo prema očekivanjima.

"Ovogodišnji sajam je rezultirao sklapanjem mnogih partnerstva i, što je jako bitno, osigurao otkup trešnje k Europi s ovih područja u idućoj godini. Također, Hepok d.o.o Mostar, ovogodišnji partner sajma, preuzeo je ulogu pojaviti se kao glavni lider u otkupima i preradi proizvoda, što se uistinu pokazalo kao pun pogodak. Da se samo jedno radno mjesto otvori na osnovi ove manifestacije, mi smo postignuli uspjeh", istaknuo je Bubalo.

Posebno je naglasio kako će iduća jubilarna, 10. po redu manifestacija Međunarodni sajam gospodarstva, poljoprivrede, prehrane i turizma Dani trešnje biti posebna. Među uzvanicima će biti svi oni koji su u posljednjih devet godina sudjelovali na sajmu i na bilo koji način doprinijeli njegovom uspjehu i tradiciji.

"Nastojat ćemo povećati prostorni kapacitet za izlagače, kako bismo iduće godine mogli ugostiti 400 izlagača, što bi bilo dvostruko više od ovogodišnjeg broja. Za ostvarivanje tog plana će zasigurno biti potrebna dodatna novčana i druga podrška, no iskreno se nadam da ćemo na tom putu uspjeti", istaknuo je Bubalo.

Seoski turizam


Podsjetimo, ove godine na sajmu je bilo nekoliko bitnih projekata koji su se promovirali u sklopu manifestacije, a poseban naglasak je stavljen na seoski turizam, koji je svih ovih godina davao odličan učinak na sajam te eko turizam, proizvodnju organske zdrave hrane i razvoj gospodarskih djelatnosti u malom biznisu.

Osim navedenog, u programskoj orijentaciji sajma je kao i svake godine bila gastro ponuda, koja je predstavljena kroz natjecanje respektabilnih restorana i drugih subjekata koji proizvode kulinarske specijalitet.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.