NavMenu

Izgradnja Fakulteta fizičkog vaspitanja u Palama teče predviđenom dinamikom, bazen gotov na proljeće 2024.

Izvor: RTRS Utorak, 29.08.2023. 10:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: YanLev/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta Istočno Sarajevo Borislav Cicović u ponedjeljak su u Palama posjetili mjesto izvođenja radova na izgradnji ovog fakulteta i konstatovali da teče predviđenom dinamikom.

Premijer je tokom obilaska radova na izgradnji Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, rekao da je za ove namjene iz republičkog budžeta izdvojeno više od 5 mil KM.

- Danas smo obišli dio Fakulteta koji će biti smješten u dvorani Peki. Premijer, koji se upoznao sa dinamikom izgradnje, od početka je podržavao ovaj projekat - rekao je Cicović.

Ovom prilikom su i konstatovali dokle se stiglo sa izgradnjom bazena koji će biti zatvorenog tipa.

- Očekujem da će bazen, sa svim propratnim sadržajima, biti završen u proljeće naredne godine. Sve što se radi na Fakultetu biće dostupno i građanima opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske. Ovaj projekat je mnogo važan i za sportski turizam, a i ekonomski je samoodrživ. Izgradnjom stadiona i cijelog kompleksa dobijamo veći dio sportsko-rekreativnog sadržaja gdje će moći da se održavaju i pripreme reprezentacija - istakao je dekan ovog fakulteta.


Zgrada Fakulteta imaće oko 2.000 metara kvadratnih, jedan dio biće u dvorani Peki, a u dograđenom dijelu će biti bazen, sadržaji dijagnostičkog centra korektivne gimnastike, manje sale, te teretana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.