NavMenu

Bh. proizvođači namještaja poduzeli ozbiljne korake za dalji prodor na tržište SAD

Izvor: eKapija Petak, 06.05.2011. 10:16
Komentari
Podeli

Predstavnici pet vodećih proizvođača namještaja iz BiH od 2. do 7. aprila 2011. boravili su u američkom High Pointu (Južna Karolina, SAD) na proljetnom izdanju jednog od najvećih sajmova namještaja u svijetu –High Point Market Week.

Nedavna posjeta uslijedila je nakon iznimno uspješne posjete sajmu High Point Market Week u oktobru 2010. godine, tokom koje su bh. proizvođači namještaja uspostavili prodajnu agenciju (PA) u SAD te se vratili nazad u domovinu sa prvim narudžbama. Obje posjete i sve za njih vezane aktivnosti podržali su USAID-Sida FIRMA projekat i Vanjskotrgovinska komora BiH.

Predstavnci firmi Krivaja 1884 iz Zavidovića, Nova Forma iz Šamca, Scontoprom iz Prijedora, Urban iz Banjaluke i Standard iz Prnjavora u aprilu su se u High Pointu susreli sa odabranim američkim dizajnerima kako bi uspostavili saradnju te otpočeli rad na redizajnu svojih proizvoda i njihovom prilagođavanju potrebama američkog tržišta. Bh. firme će razviti i isporučiti svoje redizajnirane proizvode najkasnije do sredine septembra 2011. kako bi ih bile u mogućnosti izložiti na sajmu High Point Market Week u oktobru 2011. Pored navedenih učesnika, u High Pointu 2011 svoje proizvode će izložiti još dva proizvođača namještaja iz BiH; firme Nova DI Vrbas iz Banjaluke i FIS iz Viteza. Ovu posjetu i zajednički nastup takođe će podržati USAID-Sida FIRMA projekat i Vanjskotrgovinska komora BiH.

U SAD bh. delegacija se takođe susrela i sa predstavnicima svoje tamošnje prodajne agencije (Beechbrook - KBB) kako bi posjetili njihovo sjedište u Moonachieu (New Jersey) te zajednički izradili plan i odredili konkretne aktivnosti koje je neophodno poduzeti kako bi intenzivirao izvoz na američko tržište. Kao dio ovog plana, prisutni su se složili sa pokretanjem reklamne kampanje u vodećem američkom časopisu koji se bavi unutrašnjim uređenjem Furniture Today.

Bh. proizvođači namještaja Krivaja 1884, Scontoprom i Nova Forma su u perodu od novembra 2010. već obavili isporuke svoga namještaja u SAD u ukupnom iznosu od 500.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.