NavMenu

Aktivni odmor u prirodi turistički adut Istočnog Sarajeva

Izvor: Glas Srpske Petak, 23.06.2023. 10:47
Komentari
Podeli
Rijeka Bioštica (Foto: Stefan Jolović)Rijeka Bioštica
Pješačenje, šetanje i vožnja biciklom samo su neki od načina da ljubitelji prirode uživaju u ljepotama koje pruža Istočno Sarajevo, a turističku ponudu tog grada predstojeće sezone upotpuniće i spuštanje čamcima niz prelijepu Biošticu.

Čist vazduh, netaknuta priroda i domaća hrana na istok Srpske privlače sve više turista, ali i domaće stanovništvo koje svaki slobodan trenutak gleda da iskoristi za bijeg od svakodnevice i predahne.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić za Glas kaže da tokom ljeta insistiraju na aktivnom odmoru u prirodi, kao i adrenalinskim sadržajima koje nude.

- Spuštanje čamcima niz Biošticu je nova atrakcija koja će u narednom periodu dobiti poseban značaj. Turisti će moći da se spuštaju niz ovu planinsku rijeku, koja je toliko čista da se može piti - rekao je Ikonić i dodao da nakon spusta rijekom mogu uživati u jahanju.

Svakog ljeta atraktivna je Vija ferata Sokolov put na Romaniji, kao i Crvenoj stijeni, koja je od ove godine zaštićeno područje, što joj daje dodatnu čar. Dodao je da će u narednih mjesec dana otvoriti i novu feratu na Crnoj stijeni.

- Neizostavni su Trebević i Brus, kao i prelijepa Ravna planina nadomak Pala, na kojoj turisti mogu uživati u vožnji kvadova, kupanju na jezeru, ali i u vožnji turističkim vozićem - kazao je Ikonić.

Na kraju, kao šlag na tortu, kako kaže, bitno je pomenuti Jahorinu, kao top destinaciju ovog kraja, koja će i ove godine sigurno privući veliki broj turista.

- Najavljen je novi turistički vozić na Jahorini, kao i adrenalinski park, koji će biti otvoren narednih dana. Dosta turista je već posjetio naše destinacije, a sasvim je sigurno da sportske manifestacije privlače veliki broj ljudi. Samo na turniru u uličnom basketu u Palama imamo 15 gostujućih ekipa, od Bugarske, Italije, preko Poljske, Češke, Španije pa i daleke Kine - rekao je Ikonić.

Turistička organizacija grada nabavila je i brendirala novi turistički bus/kombi koji će i ljeti i zimi služiti za prevoz turista do željenih turističkih mikrodestinacija i za razne izlete na području grada.

- Na ovaj način zimi možemo organizovati Ski-bus, odnosno prevoz do skijališta, dok ćemo ljeti kombi koristiti za različite izlete i posjete određenim lokacijama - kazao je Ikonić.

Kao što ste već mogli da vidite na našem portalu, Gradska uprava Istočno Sarajevo obezbijedila je 40.000 KM za nastavak izgradnje infrastrukture turističkog kompleksa Tvrdimići, a Ikonić kaže da će to biti prelijepo izletište koje će posjetioce privući u ovaj kraj.

Planovi

Igor Ikonić kaže da ljetnu sezonu u Istočnom Sarajevu zvanično otvaraju 30. juna koncertom Peđe Jovanovića na Studentskom trgu u Palama.

- Nakon toga predviđeno je da 1. jula u Palama, a 2. jula u Istočnom Sarajevu bude organizovana Kasperijada, manifestacija koja će privući naše najmlađe sugrađane - rekao je Ikonić te dodao da je tada predviđeno i otvaranje pješačke staze na Jahorini, koja je zajednički projekat Udruženja hotelijera Olimpijskog centra opštine Pale i grada Istočno Sarajevo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.