NavMenu

Uskoro obnova vrtića Kolibri u Novom Sarajevu, projekat vrijedan više od 2 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 06.06.2023. 09:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitri Ma/shutterstock.com)Ilustracija
U sarajevskoj Vijećnici potpisan je Sporazum o reguliranju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta rekonstrukcije vrtića Kolibri između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novo Sarajevo i JU Djeca Sarajeva.

Radi se o finansiranju izgradnje nekadašnjeg vrtića Kolibri u iznosu od 2,05 mil KM od čega Grad Sarajevo izdvaja 1,25 mil KM, resorno Ministarstvo 650.000, a Općina Novo Sarajevo 150.000 KM.

Istovremeno, potpisan je i Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo kojim se definira da će javnu nabavku za izvođenje radova sprovesti upravo Grad.

Prostor vrtića Kolibri nalazi se u sklopu poslovnog objekta u Ulici Kolodvorska 11 u naselju Pofalići i trenutno je u devastiranom stanju.

Pripadajući prostor vrtića sastoji se od prizemlja i jednog sprata ukupne površine od skoro 1.500 m². Njegovom rekonstrukcijom se nastoji dispozicijom, arhitekturom, volumenom i izborom materijala ne narušiti ambijent i okruženje u kojem se nalazi. Organizacija prostora u objektu je prilagođena funkcionalno organizacionim potrebama korisnika objekta.

Projektom je planirano formiranje 7 odgojnih jedinica sa pratećim sadržajima. Maksimalni kapacitet vrtića Kolibri je 180 djece uzrasta od 3 do 7 godina uzimajući u obzir ukupnu površinu odgojnih jedinica i maksimalni broj djece u odgojnim grupama, a u skladu sa osnovnim pedagoškim i zdravstveno-higijenskim uslovima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.