Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.04.2011.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Snimljen spot za pjesmu "Puče puška" grupe Shaderwan Code

Početkom sedmice, u noći s ponedjeljka na utorak grupa Shaderwan Code snimila je spot za najavni singl albuma "Kad procvatu behari", pjesmu "Puče puška".

Radnja spota smještena je u 16. stoljeće, u vrijeme kad je živio glavni junak pjesme "Puče puška", Gazi Husrev Beg. Spot je režirao Jasmin Duraković, po scenariju Seje Sexona.

Grupa Shaderwan Code sastoji se od četiri člana grupe Zabranjeno pušenje (Sejo Sexon, Branko Trajkov, Paul Kempf i Robert Boldižar) i pet vokala zbora zagrebačke džamije Arabeske (Alma Srebreniković, Amina Kazaferović, Lamija Aličelebić, Merima Salkić i Selma Ibrulj). Uz njih bubanj u grupi Shaderwan Code svira Mihael Vlah, dok su bas gitaru na albumu odsvirali Dejan Orešković Klo i Predrag Bobić.

Album "Kad procvatu behari" grupe Shaderwan Code izlazi u petak, 15.4.2011. kao poklon kupcima magazina Gracija.

Na albumu je 10 pjesama. Riječ je o obradama sedam tradicionalnih pjesama i ilahija s područja Bosne i Hercegovine i Srbije (Puče puška, Moj golube, Džaferbeg, Sejmeni, Sarajevo, Džezalah, Kazuj cesto, džerimo), o dvije pjesme grupe Zabranjeno pušenje specijalno prearanžirane za ovaj album (Lijepa Alma i Dok čekaš sabah sa Šejtanom) te pjesmi Šabana Gadže "Kad procvatu behari" koja je već postala svojevrstan YouTube hit sa gotovo pola milijuna pregleda spota.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.